'HİDROANA' Ödüllere Doymuyor

Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi “HİDROANA”, başarılarına Türkiye Birinciliği Ödülü ile devam ediyor.

'HİDROANA' Ödüllere Doymuyor
6-9 Aralık tarihleri arasında Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul’da üçüncü kez düzenlenen Shell Eco Marathon Türkiye yarışında “HİDROANA” uluslararası arenada yarışarak, 356.42 kilometre/metreküp sonucuyla liderliği göğüsleyerek birincilik kupasını aldı. Ödül töreninde HİDROANA ekibi, İnnovasyon ödülü ile Hidrojen Prototip alanında Türkiye Birinciliği Ödülünü aldı.

Böylece HİDROANA; İzmit TOSFED Körfez Yarış Pistinde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challange 2017 yarışında 2’nci ve Shell Eco Marathon Turkey 2017 yarışında ’Hidrojen Prototip’ konseptinde en az hidrojen tüketimi ile alanında Türkiye birincisi oldu.

Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Töre, aldıkları ödül ile ilgili olarak "Aldığımız ödüllerle disiplinler arası bir çalışmanın meyvelerini aldık. Bu başarılarımızda desteğini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’a, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu’na teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca HİDROANA Projesinde tüm yürekleri ile çalışıp emek veren öğrencilerim Takım Kaptanı Ersin Öz, pilot Enes Okay Koç, Mine Nohuz, Selin Uysal, Faruk Danacı, Mustafa Hıdıroğlu, Muhammed Aktaş, Nail Buğra Kılıç, Taha Günengil, Uzay Ufuk Yurdusev ve Göğem Umut Akdağ’a da çalışmalarından ve Türkiye Birinciliği Ödülü için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA