Erzurumlu Şairler Kendilerini Tanıtıyor

Erzurum Final Lisesi öğrencileri bir hafta boyunca Erzurumlu şairleri anlatacak. Erzurum’un Kurtuluşu’nun 100.Yılı etkinlikleri kapsamında daha önce Erzurum tabyalarında tarih dersi, Şiir ve Söyleşilerle II. Abdülhamit’in Erzurum Fermanı ve 93 Harbi etkinliklerini gerçekleştiren Yakutiye Final Lisesi öğrencileri 12-15 Aralık tarihleri arasında okulun koridorlarında kurdukları kürsülerde Erzurumlu şairleri tanıtacaklar.

Her biri bir şairi canlandıracak olan öğrenciler, temsil ettikleri şairin hayatı ve eserlerini kürsüleri gezen öğrencilere, öğretmenlere ve velilere anlatıyor. Amaçlarının tüm öğrencilere Erzurum’un zengin insan kaynağını, sanatını ve kültürünü özümsetmek olduğunu söyleyen okul idaresi ilk günkü ilgiden memnun kaldıklarını söylediler.

Programda İbrahim Hakkı, Şair Nefi, Ziya Paşa, Kemalettin Kamu, Sümmanî, Reyhanî, Nurullah Genç, Cahit Koytak, Alvarlı Muhammet Lütfi, Erzurumlu Emrah gibi şairler hayatıyla, sanatıyla, sazıyla, sözüyle ve tesirleriyle anlatılıyor.

Okul idarecileri Erzurum’un kurtuluşunun 100.Yılı dolayısıyla öğrencilere yaşadıkları şehri en iyi şekilde tanıtmak için daha birçok program yapacaklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA