Edirne'de FETÖ/PDY Davası

Aralarında iş adamı, öğretmen ve esnafların bulunduğu 5'i tutuklu 27 sanığın yargılanmasına başlandı.

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla, aralarında iş adamı, öğretmen ve esnafların bulunduğu 5'i tutuklu 27 sanığın yargılanmasına başlandı.

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Mustafa Çıbık, tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katıldı.

Diğer tutuklu sanıklar Eren Çelik, İhsan Kışlalı, İsmail Kılıç ve Kader Kışlalı ise tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mustafa Çıbık, savunmasında, bu yapıyla dershanede öğretmenlik yaparken tanıştığını anlattı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Çıbık, "Sohbet hocalığı yaptığım iddiaları doğru değildir. Hakkımda ifade verenlerin hepsiyle yüzleşmek istiyorum." dedi.

Çıbık, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak ise "15 Temmuz’u yapanlara, masum insanlara silah sıkanlara lanet olsun." şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddedip tahliyelerini isterken, avukatları da müvekkillerinin tutukluluk hallerine ilişkin savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından, Kader Kışlalı'nın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA