Diyarbakır'dan Kısa Kısa

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kapsamında çalışanlarına eğitim verdi.

Belediyede verilen İSG eğitimlerinde, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı alınacak önlemler, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri, elektrik tehlikeleri riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması ve kişisel koruyucu donanım kullanımı konularında personel bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesinin, hizmet yapılarını İSG’ye uygun hale getirilmesi için gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

- Kulp ilçesinde motivasyon semineri

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere motivasyon semineri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi İsmet Kaya, sınava hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, programın sonunda Kaya'ya hediye takdim etti.

- Belediyeden öğrencilere ücretsiz kurs

Görevlendirme yapılan Kulp Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle lise mezunu öğrenciler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu açtı.

Belediye Başkanvekili Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan bütün lise mezunlarının üniversitelere yerleşebilmeleri için gönüllü ve kararlı bir köprü olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kaymakam Dülgeroğlu, "Sadece yer ve öğretmen teminiyle yetinmeyip velilerin hiçbir şekilde maddi katkı yapmayacak şekilde bütün giderleri karşılıyor ve karşılamaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza eğitim, sanat ve mesleki gibi bir çok konuda ücretsiz kurs imkanı sunacağız." ifadelerini kullandı.

Bir sayısal ve 3 eşit ağırlık sınıfından oluşan kursa 100 öğrenci devam ediyor.

Kaynak: AA