Belediyeden Sokak Hayvanlarına Su Ve Mama Takviyesi

Kırşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden Sokak Hayvanlarına Su Ve Mama Takviyesi
Sokak hayvanları için uygun ortam oluşturma gayret ve çabası ile Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde ve parklarda yaşayan kedilerin ve köpeklerin olumsuz hava şartlarından korunmalarını sağlamak amacıyla muhtelif parkalara kedi evi, köpek evi kuruyor.

Belediye tarafından parklara konulan kedi ve köpek evleri ile hayvanların yaşam bölgesine ayrı mama ve su kapları konularak su takviyesi yapılıyor.

Sokak hayvanlarının refahını ve sağlıklı yaşamını en öncelikli mesele olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmayı kendilerine görev edindiklerini ve vatandaşta da bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.



Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Sosyal belediyecilik ilkemiz gereği yaşayan tüm canlılara ve özellikle sokak hayvanlarına sahip çıkmayı görev edindik.

Bu amaçla, Kırşehir’de sokak hayvanlarımızla ilgili olarak toplumsal duyarlılık sağlamak istedik.

Göreve geldiğimiz ilk zamanlara Kırşehir için büyük ihtiyaç ve eksiklik olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini kurduk.

Kurulduğu günden bu yana binlerce sokak hayvanının bakım, beslenme ve tedavisini gerçekleştiren bu merkezimizde, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum için ellinden gelen tüm çabayı göstermektedir.

Hayvanların beslenmesiyle ilgili olarak çeşitli bölgelere sokak hayvanları için yem bırakmanın yanı sıra beslenmeleri için kedi ve köpek evleri kurulumunu da gerçekleştirdi. Bu odaklara düzenli olarak yem ve su bırakılırken yoğun kış şartları nedeniyle de farklı alanlara yem bırakma işlemi de devam ettirilecek”
Kaynak: İHA