Başkan Demircan Açıklaması 'Eğitim Ve Anne, Her Şeyi Belirliyor'

"Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller’’ projesinin kapanış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Eğitim ve anne her şeyi belirliyor. Anneyi ne kadar eğitirsek, geliştirirsek o kadar kıymetli” dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Eğitim Ve Anne, Her Şeyi Belirliyor'
Kültür Kenti Vakfı yürütücülüğünde, Beyoğlu Belediyesi, Esenler Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Market Vakfı ve Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘’Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller’’ projesi tamamlandı.

‘’ Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller’’ projesinin kapanış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Proje Saha Yöneticisi Esra Teoman Bener ve Bernard van Leer Vakfı Türkiye Yöneticisi Yiğit Aksakoğlu’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Projenin kapanış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Anne, daha çocukken onlara neyi verirse kalıcı etkiler yapıyor. O kalıcı etkilerle biz aslında gelecek nesilleri, geleceğin büyüklerini kurtarmış oluyoruz. Eğitim ve anne her şeyi belirliyor. Anneyi ne kadar eğitirsek, geliştirirsek o kadar kıymetli. Bu hayatın bir döneminde tamamlanacak bir şey değil. Eğitim sürekli olması lazım. Çünkü insanoğlu unutuyor. Beyoğlu Belediyesi olarak biz bunun farkında olduğumuz için, 15 tane semt konağımızı 138 bin kişi kullanıyor. Çok büyük bir rakam, zaten nüfusumuz 250 bin. Aslında önemli olan mahallenin içerisine gidebilmek, mahallede aileyle buluşabilmek, anneyle buluşabilmek. Doğumdan mezara kadar eğitim devam ediyor. Hayat sürekli gelişiyor ve çocuklar değişen ekonomiye, değişen şartlara göre yeni psikolojik desteklere ihtiyaç duyuyorlar. Bu anlamda duyarlı vakıflar ve bu işi bilen değerli hocalarımızı onlarla buluşturmak lazım. Bilinçli aile sağlıklı nesiller derken kendime de şunu sonucu çıkarttım. Bilinçli bir belediye sağlıklı bir halka ulaşmış olur. Her şeyin başı bilinç ve eğitim’’ ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi’nde halkın kullanımına yönelik bir binanın hizmete gireceğini ifade eden Demircan, İstiklal Caddesi’nin orta noktasında 2 bin 500 metrekare bir binamız daha hizmete girecek. Orası da Beyoğlu orta nokta, buluşma noktası olacak. Hem eğitim hem kültür, hem sohbet hem sosyal faaliyetlerle gençleri Beyoğlu’na çekecek bir zemin daha hizmete girmiş olacak’’ şeklinde konuştu.

İyi birey yetiştirmenin önemine dikkat çeken bir anne ,’’Daha iyi bir aile olmak. Hem kendimizi ve çocuklarımızı anlamak, daha iyi bir nesil yetiştirmek amacımız. Sonuçta bir birey, bir bireydir bizim için. Benim iki çocuğum var. Oğlum semt konaklarında okudu, kızımda kreşe gidecek. Ben bir çok faaliyetinde bulundum. Ben bilinçlenirsem, çocuklarımda bilinçlenecek. Onlarda doğru bir insan olacak. Bu projede yer almaktan son derece mutluyum’’ diyerek projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından ‘’ Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi’’ sonuçları vatandaşlarla paylaşıldı. Sonuçların paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA