Aksaray'da Muhtarlar Toplantısı

Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantı, Vali Yardımcısı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kubilay Ant'ın birlik hizmetleri hakkında yaptığı bilgilendirme sunumu ile başladı.

Vali Pekmez, toplantıyı düzenlemedeki amaçlarının muhtarları dinlemek ve kamu kurumlarının köylerde ve il bazında yaptıkları hakkında muhtarları bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Pekmez, köylere yönelik hizmetlerde bütün kurumların kendi alanlarında köylerin eksikliklerini gidermek için çalıştığını söyledi.

"Kamu kurumlarının ne iş yaptığını birinci elden duymanız için böyle bir toplantı düzenledik." diyen Pekmez, şöyle konuştu:

"2017 yılında yapılan çalışmaları değerlendirirken 2018 yılı için muhtarların taleplerini almak istedik. Son 15 yılda özellikle 2004-2005’ten itibaren KÖYDES ile birlikte köylerimizde önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların yeterli olması veya bu çalışmaların bitmesi mümkün değil, insanın olduğu yerde mutlaka yeni hizmetler devam etmek zorunda. Elbette kurumlarımız ellerindeki bütçe imkânları ile hizmet etmeye çalışıyor. Hata eksik hepimizde olabilir. Bu tür toplantılarla bu hata ve eksiklikleri en aza indirmek amacındayız."

Toplantı, kamu kurumları müdürlerinin kurumların çalışmaları ve Aksaray’daki yatırımları hakkında sunumları ile devam etti.

Kaynak: AA