Afyonkarahisar'da HEM Kursları

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda özel kurslar çerçevesinde kurum ve kuruluşlarda çalışmak isteyenler için eğiticinin eğitimi kursu açıldı.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezinde 2017 yılında ilk defa açılan 45 saatlik eğiticinin eğitimi kursuna 51 kursiyer katılıyor.

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Diktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğiticinin eğitimi kursuyla özel kursların eğitim departmanlarında tecrübesine güvenerek çalışmak isteyen kişilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Diktaş, kursun öğretmenlik meslek derslerini kapsadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Programda kursiyerler meslekle ilgili temel ilke ve kavramları tanıyorlar. Eğitim verecekleri ilgili programlara hazırlanıyorlar. Öğretim hizmetlerinin değişkenlerini kavrayarak uygulamalarını gerçekleştiriyorlar.

Yine yetişkin eğitimine yönelik öğrenme, öğretme yaklaşım, yöntem ve tekniklerini süreç içerisinde etkili kullanmalarını öğreniyorlar. Bunun dışında kendileri de etkili sunum becerileri kazanıyorlar."

Diktaş, eğiticinin eğitimi programının talep gelmesi halinde sürekli açılabileceğini belirtti.

Kurs eğitmeni İbrahim Eser de programa katılan kursiyerlerin eğitici olmak için büyük ilgi gösterdiğini, derslerde de ölçme ve değerlendirme anlamında güzel dönüşler aldıklarını kaydetti.

Kaynak: AA