4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başladı

Uşak Üniversitesi İletişim topluluğunun düzenlemiş olduğu Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali başladı.

4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Başladı
Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Kanatlı Denizatı kısa film festivali Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan ve öğrencilerin katılımı ile başladı.

Festival açılış töreninde konuşan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin, öğrenci topluluklarının bu tür çalışma ve faaliyetlerine gereken desteği sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Uşak Üniversitesi’nde İletişim Fakültesinin yeni kurulduğunu ve hoca sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Sezgin, böyle faaliyetlerin öğrenciler açısından akademik ve mesleki anlamda gelişmelerine çok büyük katkıları olacaktır dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da açılış konuşmasında, Uşak’ın tarih, kültür ve medeniyet şehri olduğuna dikkat çekti.

Uşak’ın çok değerli hazinelere sahip olduğundan bahseden Cahan, Dünyaca ünlü Karun Hazineleri’nin hikâyesini anlattı. Kısa film festivalinin de adını buradan aldığını söyledi.



Cahan, belediye olarak böyle faydalı faaliyetlerin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını kaydetti.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ise, Film Festivalinin Uşak ve Üniversite adına hayırlı olmasını dileyerek böyle festivallerin emek verilerek yapılan işler olduğunu yine bu tür festivallerin İl ve Üniversite’nin tanıtım için çok önemli faktör olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından izleyicilere 2 kısa film izlettirildi. Festival 14 Aralık’ta sona erecek
Kaynak: İHA