Yaralı Köpeğe Bakan Gönüllüye Teşekkür Ziyareti

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yol kenarında bulduğu yaralı köpeği tedavi eden hayvanseveri ziyaret etti.

Yaralı Köpeğe Bakan Gönüllüye Teşekkür Ziyareti
Hasanveren kırsal Mahallesi’nde yol kenarında yaralı olarak bulduğu köpeği evine getirerek bakımını üstlenen duyarlı vatandaş Adil Ağırağaç’ın davranışı takdirle karşılandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şanlıurfa Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ağırağac’ı Hasanveren Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Müdürlük yetkilileri, yaralı köpeğin tedavi edildiği yerde incelemelerde bulunarak, uygulanan tedavi hakkında bilgi aldı. Yaralı köpeğin tedavisinde kullanılmak üzere getirilen ilaçları veren yetkililer, Adil Ağırağaç’a duyarlılığından dolayı teşekkür edip bazı hediyeler verdi. İlk günlere göre tedaviye olumlu cevap veren köpeğin durumunun iyi olduğu gözlendi. Ağırağaç köpeğin durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.



Köpeğin eskiye nazaran çok iyi olduğunu ve artık ölüm riskinin bulunmadığını dile getiren Ağırağaç, şunları söyledi:

"Bugün Şanlıurfa’dan Orman ve Su işleri Bakanlığından bazı arkadaşlar bizi ziyarete geldi. 10 gündür yaralı köpeğe bakıyoruz, bunu yerinde görmek istemişler. Yaralı köpeğin durumu iyi, şimdi artık ayağa kalkmış durumda, artık kendi kendine sütünü içebiliyor, artık hayati tehlikeyi atlatmış durumda. Bundan sonra her geçen gün hayvan kendini toparlayacak. Şanlıurfa’dan gelen ziyaretçilerimiz bu davranışımızdan dolayı bize teşekkür ettiler, sağolsunlar. Beraberinde de köpeğin ihtiyacı olan ilaçları da getirmişler. Bizim bu davranışımız vicdanımızın el vermemesinden dolayıydı, nihayetinde o köpekte bir candır, yaralı bir canı, hayata bağladık yalnızca. Köpeğe bir insan gibi bakıyorum, sorun yok, odasında soba kurmuşuz, saatinde ilaçlanmasını yapıyoruz ve bazen veterineri de çağırıp yaralarını kontrol ettiriyoruz. Burada özelikle bu güne kadar kullandığım ilaçların yarısının maliyetini karşılayan veterinerimize ve gerek sosyal medyadan, gerek telefondan ve gerekse bizzat buraya gelerek beni tebrik eden herkese teşekkür ediyorum. Benimki yalnızca bir insanlık vazifesidir."
Kaynak: İHA