Van'da Sokakta Çalışan Ve Dilendirilen Çocuklar İçin Çalışma

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda dilendirilen ve çalıştırılan çocuklara yönelik çalışma başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin kentin farklı noktalarından dillendirilen ve çalıştırılan çocukları zabıta merkezine getirdiği belirtildi.

Otogar Bulvarı, Kara yolları Kavşağı, İki Nisan Caddesi, Beşyol Meydanı ve kentin işlek noktalarında dilendirilen ya da cam silen çok sayıda çocuk tespit edildiği belirtilen açıklamada, bu çocukların ailelerinin uyarıldığı, tekrarı durumunda ise çocukların yasa gereği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı birimlere teslim edilerek koruma altına alınacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve çevre illerden gelerek kentte dilendirilen çok sayıda çocuk tespit ettiklerini belirtti.

Söz konusu çocukların özellikle işlek kavşaklarda dilendirildiğini kaydeden Sevinç, şunları ifade etti:

"Bu çocuklar dilenerek hem kendi canlarını tehlikeye atmakta hem de sürücüler açısından ciddi tehlike oluşturmaktadır. Belediye olarak günden güne sayıları artan dilencilere karşı mücadele ederken aynı zamanda vatandaşlarımızı da bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Para için hayatlarını hiçe sayan dilenci çocuk sorununun toplumsal mücadeleyle aşılabileceğine inanıyoruz. Onun için de hem vatandaşlarımızdan hem de sürücülerden yardım bekliyoruz."

Dilendirilen kadın ve çocukların ülke genelinde yaşanan bir sorun olduğu aktaran Sevinç, para verildikçe çocukların dilenmeye devam edeceğini vurguladı.

Sevinç, şunları söyledi:

"Merhamet duygularınızla acıyarak verdiğiniz her kuruş hem onları dilenciliğe daha çok teşvik etmekte hem de trafikte kendilerinin ve sürücülerin dikkatlerini dağıtarak kaza yapmalarına sebebiyet vermektedir. Belediyeler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım yapmaktadır. Onların yeri sokaklar değil, okullar ve ailelerinin yanıdır. Çocukların topluma kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: AA