Uludağ Üniversitesi Eğitim İş Birliği Ağını Genişletti

Uludağ Üniversitesi (UÜ), İMKB ve TOFAŞ fen liseleri ile eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzaladı.



Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından başlatılan ilk ve orta öğretim düzeyindeki eğitim kurumlarıyla iş birliği projesi, her yıl yeni okulların eklenmesiyle büyümeye devam ediyor.

Bugüne kadar onlarca ortaokul ve lise düzeyindeki okullarla ortak projelere imza atan UÜ, son olarak İMKB ve TOFAŞ fen liseleriyle de iş birliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde üniversitedeki akademisyenlerle lise öğretmenleri ve öğrencileri birlikte proje üretecekler.

Protokol töreninde konuşan Rektör Ulcay, lise düzeyindeki eğitim kurumlarıyla yapılan protokollere özel önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni yetişecek gençlerimize proje üretmelerini sağlamalıyız. Gençler proje yapma konusunda deneyim kazanmalılar. Dolayısıyla yarının üniversite öğrencisi olacak gençlerin, hangi konuda eğitim alırlarsa alsınlar bir proje temellerinin olması gerekiyor. Eğer bu alışkanlığı öğrencilere ilk ve orta öğretim seviyesinde kazandırabilirsek üniversitede ve daha sonraki hayatlarında çocuklarımız çok daha başarılı olacaktır."

İMKB Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar ise yoğun bir gündem içerisinde böylesine önemli bir protokol imzalamayı kabul ettikleri için Ulcay'a teşekkür etti.

Fen lisesi öğrencilerinin proje tabanlı düşünme yeteneğini mutlaka kazanmaları gerektiğini kaydeden Acar, "İnşallah önümüzdeki süreçte bu protokol sayesinde çok güzel ve önemli işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Gençler ve aileleri böylesi önemli bir adıma atılmasından dolayı hem heyecan duyuyorlar hem de sizlere teşekkür ediyorlar." dedi.

TOFAŞ Fen Lisesi Müdürü Fatih Türk de imzalanacak protokolün gençler için büyük önem arz ettiğine işaret etti.

Protokol vesilesiyle başlayacak iş birliğini daha da geliştirmeyi istediklerini kaydeden Türk, "Okul olarak bir inovasyon sınıfı açtık. Bu sınıf da proje aşamasında üniversiteden destek istiyoruz. Hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA