Türk Sağlık Sen'den 'Tüm Çalışanlar Kadrolu Olsun' Talebi

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu, kamuda taşeron ve 4-C modelinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile sonlandırılacak olmasının çok önemli olduğunu belirterek, tüm çalışanların kadrolu olması gerektiğini ve farklı istihdam modellerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen'den 'Tüm Çalışanlar Kadrolu Olsun' Talebi
Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

Dağlıoğlu açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron ve 4/C düzenlemesinin sona erecek olmasının önemli bir gelişme olduğunu ve sendika olarak yıllardan beridir karşı durdukları bu uygulamadan vazgeçilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır savunduklarını anlatan Dağlıoğlu, “Farklı istihdam modelleri aynı işi yapan çalışanlar arasında hem adaletsizliğe neden olmakta, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmanın işeyerinde çalışma barışının bozduğunu, işyerinde huzuru baltaladığını dile getiriyoruz. Bu düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemli ama eksiktir. Kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur. Bu düzenleme bu arkadaşlarımıza da kadro verilerek taçlandırılmalı ve kamuda farkı istihdam sonlandırılmalıdır” dedi.



Dilekçe kampanyası başlatıldı

Dağlıoğlu sendika olarak başlattıkları imza kampanyasından da bahsederek şunları söyledi: “Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilme sürecinde kamuda asıl işi yapan ve devletle aralarında bir sözleşme olan 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerin de kadro alması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu anlamda yeni süreçle ilgili mücadelenin ilk adımını atıyor ve bir farkındalık oluşturması için dilekçe kampanyamızı başlatıyoruz. Vekil ebe, hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarından kampanyamıza destek bekliyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak vekil ebe hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına da kadro verilmesi için hazırladığımız örnek dilekçeler şubelerimiz ve sendikamızın internet sitesinden temin edilebilir. Dilekçeleri imzalayarak şubemize elden teslim edebilir veya faks yoluyla gönderebilirsiniz. Bu mücadelemize tüm kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe ve hemşirelerimizin destek vermesini bekliyoruz.”
Kaynak: İHA