Trabzonlu İş Adamları Katarlı Firmalar İle Buluşacak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından da desteklenen program ile Trabzonlu iş adamları, Doğu Karadeniz’i tanıtmak, bölge sanayi ve ekonomisi için yeni ortaklıklar kurabilmek için önümüzdeki Ocak ayında Ortadoğu’nun en zengin ülkelerinden biri olan Katar’ın başkenti Doha’ya gitmeye hazırlanıyor.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani’nin geçtiğimiz yıl içindeki Trabzon ziyaretinin ardından iki ülke arasında daha da hızlı gelişen olumlu yöndeki ilişkileri fırsata çevirmek isteyen Trabzonlu girişimciler Ocak ayında Doha’da düzenlenecek olan Expo Qatar By Turkey 2018’e katılacak. Gayrimenkul, sağlık turizmi, gıda, makine ve ekipmanları, tekstil gibi sektörlerin yer aldığı Doha’daki fuarda ziyaretçi olarak bulunacak olan Trabzonlu iş adamları bölgedeki yatırım ve ticaret fırsatları için Katarlı firmalar ile temaslarda bulunacaklar.

Hali hazırda Arap coğrafyasından fazlasıyla ilgi gören Doğu Karadeniz’i “Ortadoğu’nun buluşma merkezi” olarak tanımlayan ve Katar ziyaretinin organizatörlüğünü üstlenen Era Tur Turizm Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çolakoğlu, “Bölgemize Ortadoğu’dan gelen ziyaretçilerin çok büyük bir kısmı Suudi Arabistan Krallığı’ndan geliyor. Oysa Ortadoğu’da nüfus olarak Suudi Arabistan’dan çok daha küçük olsa da ekonomik olarak çok daha büyük olan ülkeler var ve bu ülkelerdeki iş adamları yatırım yapacakları, güvenebilecekleri pazarlar arıyor. Katar’da bu ülkelerden biri ve hepimizin bildiği gibi bölgemizde Katarlılar tarafından finanse edilen devasa projeler var. Devlet ve özel sektör eliyle başlayan, kurulan bu bağlantıları, ilişkileri ne olursa olsun devam ettirmeliyiz. Bu tür ziyaretler hitap ettiğimiz pazarlarda bölgemizdeki güven, istikrar, güç, süreklilik gibi ekonomi için son derece önemli etkenleri öne çıkaracak hamlelerdir. Sadece tek bir ülke ve bölgeye bağlı olarak ekonomi kurmak sonu mutlak suretle felaket olacak bir yoldur. Pazarımızı tek bölge oluşturabilir ama bölge birçok ülkeden oluşuyor ve her ülkenin ihtiyaçları, talepleri farklı. Pazarı kendi içinde bölerek daha etkili ve köklü çalışmalar yapmak mümkün. Bu ziyaret ile pazar dinamiklerini görüp Katar için ne sunabileceğimize bölgemize nasıl katkı sağlayabileceğimizi göreceğiz. Katar Hava Yolları Trabzon’a uçuş izni için başvuruda bulundu. Aynı şeyi Türk Hava Yolları’ndan da bekliyoruz. Bu bölgemiz için çok büyük bir avantaj olur. Sağlayacağı faydaları sadece turizm ile sınırlıdır diye düşünmek yanlış olur. Gelecek olan kişilerin arasından yatırımcılar, devlet adamları ve bölge tanıtımına katkısı olacak ünlü isimler de olacaktır. Bölgemizin diğer Arap ülkelerinde de popüler olması tanınması da bu şekilde başlamıştı” dedi.

Kaynak: İHA