Taşçı Açıklaması 'Eğitim İçin Fedakarlıktan Kaçınmayız'

Atakum Belediye Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitimlerinizi sürdürebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bugüne kadar toplam 5 milyon TL’yi aşkın eğitim odaklı yatırım yaptık” dedi.

Taşçı Açıklaması 'Eğitim İçin Fedakarlıktan Kaçınmayız'
Atakum Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu, Atakum Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu ve Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 6 genç, öğretmenleriyle birlikte Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ı ziyaret ederek röportaj yaptı. Atakum Belediyesi olarak eğitime önemli yatırımlarla destek verdiklerini ifade eden Başkan Taşçı, desteklerin 2018 yılında da devam edeceğini söyledi.



Kendisini ziyarete gelen ve ilçedeki yatırımlarla ilgili sorular yönelten öğrencilerle uzun süre sohbet eden Başkan Taşçı, ilçedeki eğitim kurumlarıyla yakın iletişim halinde olduklarını belirterek, gerçekleştirdikleri eğitim odaklı projeler hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim hayatlarını sürdürebilmesi noktasında üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın, daha iyi koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri, ülkemizin aydınlık yarınları adına önemlidir. Biz de bu kapsamda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul yöneticilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Şu anda bizim bulunduğumuz makamlarda gelecekte, bugün sağladığımız imkanlar sayesinde kaliteli eğitim alan, iyi yetişmiş yavrularımız bulunacak. Bilgi anlamında donanımlı, eğitim noktasında çıtasını sürekli olarak yükselten gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir. Bu anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, okullarımızda çevre düzenlemesi, bakım-onarım ve yeni tesis kazandırma anlamında 5 milyon TL’yi aşkın yatırım yaptık. Atakum Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitimini son derece önemsiyoruz ve 2018 yılında da eğitime destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Atakum ilçesinde çocukların ve gençlerin kullanabileceği parklar, yaşam alanları hakkında bilgi almak isteyen bir öğrencinin sorusunu yanıtlayan Başkan Taşçı, “İlçemizin, çocuklar ve gençler için daha da yaşanılabilir bir hale gelmesi için ciddi ve kapsamlı çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız çerçevesinde, 35 yeni çocuk parkını ilçemize kazandırdık. 20 eski çocuk parkını da baştan aşağı yenileyerek yeniden hizmete açtık. Gençlerimizin sportif faaliyetler içerisinde yer alabilmeleri için 14 yeni spor alanını ilçemize kazandırdık. Gençlerin yerel yönetimler içerisinde aktif görev almalarına imkan sağlayan Atakum Gençlik Masasını da belediyemiz bünyesinde öğrencilerle buluşturduk. Yine aynı noktadan hareketle, kültürel, sosyal, sportif ve istihdam odaklı onlarca önemli projeye imza attık” diye konuştu.

Başkan Taşçı, öğrencilerle daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek onlara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA