Süleymanpaşa Belediyesi Yol Yapım Harekâtına Devam Ediyor

Tekirdağ Süleymanpaşa’da üç yılı aşkın bir süredir devam eden altyapı çalışmalarında son aşamaya gelinirken, altyapısı TESKİ tarafından tamamlanarak Süleymanpaşa Belediyesi’ne devredilen cadde ve sokaklarda yol yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Yol Yapım Harekâtına Devam Ediyor
Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, altı ayrı ekiple yol çalışmalarını yürütüyor. Çınarlı’da bitme noktasına gelen çalışmalar, Gündoğdu Mahallesi’nde yoğunlaştı. Diğer mahallelerde de çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Çınarlı Mahallesi’nin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba sarf eden ekipler, yol yapım, onarım ve yol hazırlığı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Sercan, Meşe Aralığı, Gezegen, Venüs, Dünya, Ay, Günaydın, Sevcan, Ata Cenk, Coşkun, Yılmaz İçöz ve H. Özballar Sokak’ta çalışmalar tamamlandı. Gülcan, Erdinç, Akmanlar, Merih, Balkan ve Gürcan Aralığı Sokak ile Atatürk Sanayi Sitesi taş yapım çalışmalarının ise son aşamada olduğu ifade edildi.

Gündoğdu’da çalışmalar hızlandı

Gündoğdu Mahallesi’nde altyapı çalışmaları devam ederken, Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de altyapısı biten sokak ve caddelerde yol yapımına devam ediyor. Molla Gürani ve Bal Sokak’ta yol yapım ve tamir çalışmaları tamamlandı. Daha önce yolu bitirilen Bağcılar Sokak’ta bordür çalışmaları gerçekleştirildi.

Dikbayır, Burhanettin Peker, Şakir Taner, Pehlivanoğlu ve İpek Sokak taş yapım çalışmaları da tamamlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu.

Daha önce yol çalışmaları tamamlanan Eskicami-Ortacami Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi’nde yeniden kilit taş döşeme çalışması yapılarak cadde vatandaşların istifadesine kazandırıldı.

“Çınarlı’yı bitirdik diyebiliriz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı açıklamada, “Yol çalışmaları bizim en önemli önceliğimiz. Bir an önce bütün sokaklarımızda ve caddelerimizde çalışmaları tamamlayarak modern, kullanışlı, kent kültürüne yakışan cadde ve sokaklara kavuşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çınarlı’yı bitirdik diyebiliriz. Sıra Aydoğdu, Zafer ve Gündoğdu’da. Yoğun çalışma temposu ile yollarımızı bir an önce bitirmek için emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma ve sabırları için tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA