Somali'de 'Şehit Muhammet Fatih Safitürk Yetimhanesi' Yapılacak

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Mardin'in Derik ilçesinde, geçen yıl terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına Somali'de yetimhane inşa edilmesi için kampanya başlattı Sakarya İHH Başkanı Aydın:'Bütün halkımıza 'Muhammed Fatih Safitürk' adına yapılacak yetimhaneye destek çağrısında bulunuyorum' Baba Safitürk: 'Çok büyük nimetler içerisinde yaşıyoruz. Halimize şükretmemiz ve muhtaca yardım etmemiz gerekiyor. Yapılan çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum'

Somali'de 'Şehit Muhammet Fatih Safitürk Yetimhanesi' Yapılacak
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Mardin'in Derik ilçesinde, geçen yıl terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ismini taşıyacak yetimhane yaptırmak üzere kampanya başlattı. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısını Somali'de yaşatacak kampanya kapsamında 24 kişilik kız yetimhanesi yaptırılacak.

Adapazarı ilçesindeki tanıtım toplantısına, Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk de katıldı.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, burada yaptığı konuşmada, Şehit Safitürk'ün vatani görevini icra ederken hain saldırıcı sonucunda şehit olduğunu anımsattı.

Şehit Kaymakam Safitürk adına bir yetimhane inşa etme kararı aldıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Somali 1991'den itibaren iç savaşın pençesinde. Burada yardım kampanyası çalışmalarımız sürüyor. Somali çok sayıda yetimin olduğu yer. İHH buradaki yetimlerle yakından ilgileniyor. Şehidimiz Muhammed Fatih Safitürk adına orada yapılacak yetimhanede 24 yetim kızımız kalacak. Proje kapsamında yapılacak diğer yetimhanelerle birlikte toplamda 196 yetim bu yetimhanelerde kalacak. Somali insanı Türkiye'yi çok seviyor. Yetimhanemizin yapılacağı bölge Somali askerlerini eğitmek üzere Türk askeri üssünün kurulduğu bölgeye çok yakın. Bütün halkımıza Muhammed Fatih Safitürk adına yapılacak yetimhane için destek çağrısında bulunuyorum. Sakaryamızın kahraman evladı orada tanınacak ve her daim ruhuna hatim indirilecek."

Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk de yetimler hakkında yapılan çalışmalardan dolayı İHH ekibine teşekkür etti.

İslam dininin insana çok değer verdiğini anımsatan Safitürk, "Şehitlik mertebesinde Allah kul hakkı hariç tüm günahları affediyor. Şehitler cennetteki yerini görerek ruhunu teslim ediyor. Allah cennetini hepimize nasip eylesin. Çok büyük nimetler içerisinde yaşıyoruz. Halimize şükretmemiz ve muhtaca yardım etmemiz gerekiyor. Yapılan çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Kampanyaya, "SAFITURK" yazarak 3072'ye gönderildiğinde 5 lira, 4072'ye gönderildiğinde 16 lira yardımda bulunulabiliyor.

Kaynak: AA