Şehzadeler'de İYİBANK İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Şehzadeler Belediyesinin İYİBANK, olarak hizmete sunduğu gıda bankası, ihtiyaç sahibi vatandaşların tüm ihtiyaçlarını Şehzadem Kart sayesinde karşılıyor.

Şehzadeler'de İYİBANK İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor
Geçtiğimiz yıl Şubat ayı içerisinde düzenlenen bir törenle hizmete açılan Şehzadeler Belediyesi Gıda Bankası, İYİBANK, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Açıldığı günden bu güne kadar 9 bin 700 vatandaşın faydalandığı Şehzadeler Belediyesi Gıda Bankası, İYİBANK’ tan faydalanan vatandaşlar belediye tarafından içerisinde belli kredi miktarının yüklü olduğu Şehzadem Kart ile İYİBANK’tan evlerinin istedikleri ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Günlük 30 vatandaşın ihtiyaçlarını İYİBANK’ tan karşıladığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak her alanda yaptığımız hizmetlerle halkımızın huzurlu bir şehirde yaşaması için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda Şehzadeler ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da unutmadık. Geçtiğimiz yıl Şubat ayı içerisinde açılışının gerçekleştirdiğimiz Şehzadeler Belediyesi Gıda Bankası İYİBANK ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak diğer Gıda Bankalarından farklı olarak başlattığımız çalışmada, belirlemiş olduğumuz kriterlere haiz olan ihtiyaç sahiplerine içerisinde belli bir miktar kredi yüklü olan Şehzadem Kart vererek onların evlerinin ihtiyacı olan eşyayı ihtiyacı olduğu miktarda almalarını sağlıyoruz. Daha önceki uygulamalarda vatandaşlara oluşturulmuş olan hazır paketler teslim ediliyor burada ihtiyacı olan olmayan birçok malzeme veriliyordu. Vatandaşlarımız ihtiyacı olan malzemeleri kullanıyor ancak ihtiyacı olmayanları da kullanamadığı için kimi zaman bu verilen yardımlar boşa gidiyordu. Ancak bu Şehzadem Kart ile bunun tamamen önüne geçmiş olduk ve vatandaşlarımız belli miktar yüklü olan Şehzadem Kart sayesinde evinin ihtiyaçlarını bir marketten alışveriş yapar gibi alabiliyorlar. Şuan itibari ile 670 vatandaşımız Şehzadem Kart sahibi olarak Gıda Bankamızdan istedikleri ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Şehzadeler Belediyesi Gıda Bankası İYİBANK’ ı açtığımız günden bu zaman kadar da bu hizmetimizden 9 bin 700 vatandaşımız faydalanma imkanı buldular” dedi.

İYİBANK’ın yılın 12 ayı boyunca aralıksız hizmet verdiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, hayırsever vatandaşların zaman zaman gıda yardımlarında bulunduğunun altını çizerek, bu noktada malzeme yardımı yapmak isteyen hayırseverlerin desteklerini beklediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA