Merzifon Kaymakamı Demirkale Açıklaması

“Merzifon, eğitim öğretim açısından şanslı bir şehir. Devlet yatırımları aralıksız devam ediyor.”

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, “Merzifon, eğitim öğretim açısından şanslı bir şehir. Devlet yatırımları aralıksız devam ediyor.”dedi.

Demirkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yaklaşık 13 bin öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına devam ettiğini söyledi.

Merzifon'un zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip, kavşak yolları üzerinde konumlanmış bir şehir olduğunu vurgulayan Demirkale, ilçenin eğitim seviyesinin de iyi durumda olduğunu aktardı.

Eğitimdeki yatırımların öğrenciyi iyi yetiştirmeye yönelik çalışmalar ve eğitimin fiziki şartlarına dönük yatırımlar şeklinde sürdürüldüğünü dile getiren Demirkale, şunları kaydetti:

“ Merzifon’un geçmişi de geleceği de çok güzel. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını sorunsuz bir şekilde devam ettirebilmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Yaklaşık 13 bin öğrencimiz, buna paralel olarak da bin 150 milli eğitim personelimiz var. Genel manada bakacak olursak her yaş kategorisinde bin öğrencimiz var. İlçemizde eğitim yatırımları aralıksız sürüyor. İhtiyaç duyulan okullara ek binalar yapılırken, ömrünü tamamlamış okullarımız da yenileniyor.”

Taşımalı eğitim sisteminin de Merzifon'da aksamadan devam ettiğini ifade eden Demirkale, “İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bin 250 öğrenciyi taşıyoruz. Öğrencilerimizin taşınmasının son derece vicdani bir olay olduğunu düşünüyorum. Çünkü velilerimiz çocuklarını bizlere emanet ediyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın taşındığı servislerin denetlenmesi eksiksiz olarak yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Demirkale, öğrencilerin nitelikli yetişmesi için çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı.

Kaynak: AA