Makine Sanayicilerinden İnceleme Gezisi

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, Denizli'de makine sanayinin daha iyi gelişmesi için İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da yer alan bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret ettiklerini bildirdi.

Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yönetim kurulu ve dernek üyelerinden oluşan 25 kişilik iş adamı heyetiyle Marmara Bölgesine teknik gezi düzenlediklerini belirtti.

Gezide yeni üretim teknikleri ve mesleki eğitimin geliştirilmesiyle ilgili incelemelerde bulunduklarını dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

"Denizlimizde makine sanayinin daha iyi gelişmesi için çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Özellikle Makine İhtisas OSB içerisinde yer alan ENKA Vakfı Mesleki Anadolu Teknik Lisesi ziyaretimiz çok verimli geçti. Bu okulumuz, teknik atölye eğitimleri, laboratuvarları, fiziki altyapısının mükemmel derecede olmasının yanı sıra, özellikle öğretmenlerinin geçmişlerinde imalat ve sanayi tecrübesi olması, yetiştirilen öğrencilerin çok iyi üniversitelerde mühendislik fakültelerini kazandıklarını öğrendik. Emin olun bu okuldan mezun gençler, birçok üniversitenin mühendislik fakültelerinden mezun öğrencilerden daha donanımlı yetişmiş. Şehrimizde ve ülkemizdeki meslek liselerinin bu denli başarılı ve donanımlı olması için bütün kamu kurum ve kuruluşlarından destek isteyeceğiz."

Sarı, MAKSİAD olarak önümüzdeki Denizli'deki meslek lisesi öğrencilerinin, büyük sanayi kuruluşlarını, mesleki eğitim merkezlerini, teknolojik kuruluşları da görmeleri için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA