Köy Yolları Traktörle Açılacak

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı, kış mevsiminin çetin geçtiği ilçeye bağlı köy ve bölgelerdeki yolları bu yıl ilk defa özel olarak dizayn edilen traktörlerle açacak.

Köy Yolları Traktörle Açılacak
Çetin geçen kış şartlarına karşın ilçe genelinde karla mücadele konusunda sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tatvan Kaymakamlığı, farklı karla mücadele yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Köylere Hizmet Götürme Birliğince (KHGB) satın alınarak traktörlere monte edilen kar küreme aparatları ile ilçeye bağlı köy yollarında karla mücadele çalışması yürütülecek. Pilot uygulama için ilk etapta iki ayrı traktöre monte edilen aparatlardan istenilen randıman alınması durumunda ise bu yıl bu araçlara iki tane daha takviye edilmesi, önümüzdeki yıl ise bu sayının arttırılması planlanıyor.

Köylerdeki karla mücadele çalışmalarında kullanılacak olan traktörlü kar küreme aparatlarıyla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, özellikle kış sezonunda yaşanan tipi ve fırtına sebebiyle yolları sık sık kapanan grup köy yolları için bu yıl karla mücadelede farklı bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

Uygulama kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ilçenin Güzeldere ve Kaynarca bölgelerinde kullanılmak üzere ilk etapta iki ayrı traktöre monte edilen kar küreme aparatı satın alındığını ifade eden Kaymakam Özkan, “Satın alınan bu kar küreme aparatlarını bu kış sezonunda Güzeldere ve Kaynarca bölgelerinde bulunan yaklaşık 15 köy yolunu açmak için kullanacağız. Eğer pilot uygulama sonucunda istediğimiz randımanı alırsak, bu yıl iki adet kar küreme aparatı alarak bu sayıyı dörde çıkarmayı, önümüzdeki yılda bu sayıyı ihtiyaca cevap verecek sayıya ulaştırmayı planlıyoruz. İnşallah bu uygulamamız sayesinde köy yollarımız en çetin kış şartlarında bile 7 – 24 açık olmuş olacak. Bu sayede de köylülerimiz kış şartlarından en az seviyede etkilenmiş olacak. Bu vesile ile şimdiden karla mücadelede görev alacak olan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA