Kazak Gazeteciler Antalya'da

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TİKA Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Türkiye'ye gelen Kazak basın heyeti, Antalya'yı da gezdi.

Basın Enformasyon Antalya İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. yıl dönümü vesilesiyle, iki ülke ilişkilerine katkıda bulunulması, Türkiye'nin siyaset, ekonomi ve turizm alanlarındaki potansiyelinin, bölgesel barış projelerinin ve kültür sanat alanındaki gelişmelerin tanıtılması amacıyla, BYEGM ile TİKA'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Türkiye'ye gelen Kazak basın heyetinin Ankara'daki görüşme ve ziyaretlerinin ardından Antalya'da da ziyaretler gerçekleştirdiği bildirildi.

Konuk basın heyeti ilk olarak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İbrahim Acar'dan bilgi aldı. Heyet daha sonra Antalya Gazeteciler Cemiyeti yetkilileriyle bir araya gelerek cemiyet başkanı Mevlüt Yeni'nin konuğu oldu.

Kazak heyet daha sonra Aspendos Antik Tiyatro, Kaleiçi, Düden Şelalesi ve Antalya Müzesi'ni ziyaret etti. Konuk heyete, BYEGM Antalya İl Müdürü Esen Diler Kazak tarafından ATSO'nun hazırlattığı yöresel ürünleri içeren paketler hediye edildi.

Kazak heyetin Türkiye ziyareti 2 gün süren Antalya temaslarının ardından Gaziantep ve İstanbul ziyaretleriyle son bulacak.

Kaynak: AA