İnsan Haklarına Yönelik Farkındalık Semineri

İzmir’de İnsan Hakları Günü dolayısıyla farkındalık semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağızcan Yenici, herkesin kanun karşısında eşit olduğunu söyledi.

İnsan Haklarına Yönelik Farkındalık Semineri
Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği ve Türkiye Aile Planlaması Vakfı ortaklığıyla İnsan Hakları Günü dolayısıyla farkındalık semineri düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, tüm katılımcılara, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Çocuk Hakları Sözleşmesi ve çeşitli hak temelli broşürler hediye edildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Engelli Genç ve Kadınları Destekleme ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağızcan Yenici, herkesin kanun karşısında eşit olduğunu ifade ederek, dernek olarak düzenledikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan kamu yönetimi uzmanı Abdülsamet Başkak da engelli bireylerle ilgili ulusal ve uluslararası yasalardan bahsetti. İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Caner Canlı ise İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde yer alan 30 maddeye deyindi. Seminer, soru-cevap kısmı ile sona erdi.
Kaynak: İHA