İlk FETÖ/PDY Çatı Davasında Karar

İlk FETÖ/PDY çatı davasında karar açıklandı. Tutuklu yargılanan 48 sanıktan 6’sı denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılırken, tutuksuz yargılanan 4 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı.

İlk FETÖ/PDY Çatı Davasında Karar
Isparta’da FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen ve Türkiye’deki ilk çatı davası olma özelliğini taşıyan davada, 48’i tutuklu 129 sanığın yargılanmasının bugünkü son duruşmasında karar çıktı. Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi bünyesinde güvenlik ve sanık sayısı fazlalığı sebebiyle adliyenin konferans salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasında polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı, sanık yakınları aranarak içeri alındı.

Duruşma sonunda 129 sanıktan aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu firari 11 sanığın davası, söz konusu davadan ayrılırken 48 tutuklu sanıktan 6’sı hakkında denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verildi.

Tutuksuz yargılanmakta olan 4 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı. Aralarında eski vali ve rektörün de bulunduğu 42 sanığın cezaları belli oldu.

Kaynak: İHA