'Hep Beraber Kudüs'e Gidelim'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi nedeniyle meclis üyeleriyle toplanıp Kudüs'e gidebileceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Yılmaz, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli gündem maddesi Kudüs. İsrail’in daha önce ilan ettiği Kudüs'ün İsrail’in başkenti olması yönündeki kararını Amerikan Başkanı kabul etti ve tanıdı. Bu durum İslam aleminde büyük bir infiale sebep oldu. Kudüs'ün İslam alemi için ne kadar önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tepki maalesef dünyadaki diğer İslam ülkelerinde yok.

İslam devletlerinin bu konuda duruş sergilememesi bizleri derinden üzüyor. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyacağı vizyoner tutum ve programla birlikte yeni şeyler olabilir diye düşünüyorum. Kudüs bütün dinlerin şehri. Bize düşen Amerika Başkanı Trump'ı kınamak ve bu karara tepki göstermektir. Hatta tüm meclis üyelerimizle Kudüs'e gidelim, tepkimizi orada gösterebiliriz."

Yerli otomobilin üretiminin Samsun'da yapılamasını istediklerini ifade eden Yılmaz, "Yerli otomobilin Samsun'da yapılması ile ilgili de çeşitli makamlarla iletişim halindeyiz. 800 dönümlük bir tersane alanımız var. Burada tersane ile ilgili bir çalışma yapılmayacaksa yerli otomobil için biçilmiş bir kaftan. İnşallah böyle büyük bir proje Samsun'da vücut bulur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA