Hani'nin Kırsal Mahallelerinde Yol Yapım Çalışması Sürüyor

Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesi, kırsal mahallelerde başlattığı yol yapım atağını sürdürüyor.

Hani'nin Kırsal Mahallelerinde Yol Yapım Çalışması Sürüyor
Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerde yol açma, genişletme çalışmaları, stabilize ve yeni asfalt yol çalışmaları devam ediyor. Mevsim şartlarının uygun olması halinde yol ve asfaltlama çalışmalarına yoğunluk veren Hani Belediyesi, planlamalar çerçevesinde kırsal mahalle yollarını yapmaya başladı.

Kırsal mahallelerdeki işlerin yanı sıra merkez mahallelerde planda bulunan işler sırasıyla yapılıyor.

Hani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçenin dört bir noktasında sürdürdüğü yol yapım çalışmalarının startının verildiği Gürbüz, Kuyular, Çukur, Çardaklı, Anıl, Belen ve Havdiyan mahalleleri özelikle kış aylarında kötü hava koşullarından dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçen Hani Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde hem kilitli beton parke taşı yol yapım işlerini hem de stabilize yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehir Merkezinde ve Kırsal Mahallelerde çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Hani Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, “Gerek şehir içerisinde, gerek kırsal mahallelerde Belediye olarak hizmetlerimizle var olmaya devam ediyoruz. Hani’ye bağlı tüm kırsal yollarımızla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Stabilize ve dolgu yol yapımı haricinde ümit ediyoruz kırsal mahallelerimizde asfaltsız yer bırakmayacağız. İş makineleriyle çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. El ele, omuz omuza kırsal mahallelerimizde girmediğimiz alan kalmayacak“ dedi.

Kaynak: İHA