Er Açıklaması 'Avukatların Duruşma Bekleme Ve Kaçırma Sorunu Tarih Olacak'

İçel Barosu Başkanı Ali Er, Adalet Bakanlığı ile imzalayacakları protokol kapsamında, avukatların ‘duruşma takip sistemi’ ile vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgisine cep telefonlarından ulaşabileceklerini belirterek, “Meslektaşlarımızın en büyük sorunlarından birisi olan duruşma bekleme ve kaçırma sorunu tarih olacak” dedi.

Er Açıklaması 'Avukatların Duruşma Bekleme Ve Kaçırma Sorunu Tarih Olacak'
Baro Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada, İçel Barosu olarak meslektaşlarına yepyeni bir hizmet sunduklarını bildirdi. Avukatların en büyük sorunların biri olan duruşma sırası bekleme ve duruşma kaçırma sorununu çözebilmek için ‘duruşma takip sistemi’ uygulamasını hayata geçireceklerini ifade eden Er, İçel Barosu’nun Adalet Bakanlığı ile imzalayacağı protokol ile baroya kayıtlı avukatların artık bu sistemi kullanılabileceklerini kaydetti.

Sistemin işleyişi ve avantajları hakkında bilgiler veren Er, “Baromuza kayıtlı meslektaşlarımız, mAV-i’yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik numarası, sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler. Meslektaşlarımız, vekili oldukları tüm davalarını ve duruşma bilgilerini mAV-i’den aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Ayrıca duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler. Meslektaşlarımız, mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler. Kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabilecekler. Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca mAV-i’nin ‘duruşma alarmını’ kurarak ya da ‘robot arama’ seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler. İçel Barosu Levhası’na kayıtlı meslektaşlarımızın iletişim bilgilerine ve İçel Barosu’nun yayınladığı haber ve duyurulara da cep telefonlarından ulaşabilecekler. mAV-i’ Sisteminin, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’yle (UYAP) uyumlu çalışması sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA