Elazığ'da Kış Tedbirleri Ele Alındı

Elazığ Emniyet Müdürlüğünde yapılan toplantıyla kış tedbirleri ele alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Valilik koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlığı, Elazığ Belediyesi, 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Şoför ve Otomobilciler Başkanlığı temsilcilerin katılımıyla kış tedbirlerine yönelik toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, 1 Aralık 2017 ile 1 Nisan 2018 tarihleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile "A" yetki belgeli ticari araçların kış lastiği kullanma zorunluluğuna ilişkin denetimler yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"İlgili araçların kış lastiği takıp takmadıkları kontrol edilecek ve takmayan araç sürücüleri kış lastiklerini takmaları için yönlendirilecek, aksi takdirde 625 lira cezai işlem uygulanacaktır. Sisli hava, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu yerlerde sürücülere araç takip mesafelerine uymaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır. Kış şartlarından yolların kapanması durumunda trafik ekipleri tarafından vatandaşlar belirlenen alternatif yollara yönlendirilecek, belediye ile irtibata geçilerek trafik ışıkları fasılalı duruma geçirilecektir."

Toplantıda, yoğun kar yağışı görülen dönemlerde yapılacaklar konusunda da şu kararlar alındı:

"Şehirlerarası yollarda yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu yerlerde tır ve kamyonlar belirlenen tesislerde bekletilecek ve vatandaşlara AFAD, Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yiyecek ve içecek verilecektir. Ayrıca yollarda yeteri kadar çekici ve kurtarıcı hazır bulundurulacaktır. Belediye tarafından şehir merkezinde yeteri kadar araç ve personel ile solüsyon ve tuz kullanarak kar ve buzla mücadele edilecektir. 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kış tedbirleri kapsamında 396 kilometre 1. derece önem arz eden yollar ve 253 kilometre 2. derece önem arz eden yollar açık tutulacak ve tedbirler dahilinde 8 ataşmanlı kamyon, 6 ataşmanlı ünimog, 8 greyder, 6 yükleyici kepçe, 3 kanal kazıcı ve tuz serpici çift bıçaklı kamyon ile görev yapılacaktır."

Açıklamada, 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından şehirlerarası yollarda kış tedbirleri kapsamında kar ve tipi sebebiyle yolların kapanmasını önlemek amacıyla kar siperliği yapıldığı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce de hava tahmin raporları ve yağış bilgilerinin ilgili kurumlarla paylaşılacağı ve riskli yolların değerlendirilip sabah yayınlarında vatandaşlarla paylaşılmak üzere radyolara verileceği aktarılan açıklamada, "Ağır kış şartlarından kaynaklanan yoğun kar yağışı, buzlanma ve don ile mücadele kapsamında bütün kurum ve kuruluşlar azami işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerdir." denildi.

Kaynak: AA