Dünya İnsan Hakları Ve Demokrasi Haftası Programı Düzenlendi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 69. yıldönümü olan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Programı Göbelezoğlu Ortaokulunda düzenlendi.

Dünya İnsan Hakları Ve Demokrasi Haftası Programı Düzenlendi
Programa Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Aydın Kulaksızoğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı.

İnsan Hakları, Demokrasi ve 15 Temmuz’’ konulu video gösterimi yapıldı. Daha sonra “İçimizdeki Yeni Renkler’’ konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 8/E Sınıfı öğrencisi Reyhan Duman tarafından kompozisyon, 8/D Sınıfı öğrencisi Sabiha Çolak tarafından “Küçük Yasım’’ adlı şiir ve Edremit’te düzenlenen İnsan Hakları konulu şiir yarışmasında ilçe birincisi olan 8/D Sınıfı öğrencisi Özlem Tezcan tarafından, “İnsan Haklarım’’ 8/A Sınıfı öğrencisi Dilara Monus tarafından, “Yaşanası Dünya’’ adlı şiirler okundu. Ardından “İnsan Hakları Deyince’’ adlı video gösterisi izlendi. Okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu, “İnsan Hakları Orotoryo gösterisi izlendi ve ikramlardan sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA