Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Trakya Ziyareti

BASAM Başkanı Sait: 'Bu tarihi gezi bölge için çok önemli bir dönüm noktası olacaktır'.

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı Trakya'ya yaptığı ziyaretin bölge için çok önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Sait, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Trakya ziyaretinde kendisinin de bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Antlaşması ile ilgili düşüncelerine katıldıklarını kaydeden Sait, bu düşünceye başta Batı Trakya dernekleri olmak üzere tüm Balkan sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi gerektiğini vurguladı.

"Bu tarihi gezi bölge için çok önemli bir dönüm noktası olacaktır" ifadesini kullanan Sait, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ilklerin adamı, tam bir stratejist ve lider. Bölgede önemli bir değişikliğin ilk adımlarını attı ve tabiri caizse fitili ateşledi. Bana göre Batı Trakya bölgesinde bazı şeyler değişebilir. Yunanlılar bizim onlardan toprak talebi yapabileceğimizden korkuyorlar, yok öyle bir şey. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu bölgede kesinlikle toprak talebi yoktur. Yunanlılar artık bu paranoyadan bir an önce kurtulmak zorundalar. Artık Yunanistan, Türkiye'yi kendisine yakın bir komşu, ticaret ortağı, turizm partneri, NATO müttefiki, dostu ve güvenlik iş birliği için iki yakın devlet olarak görmelidir. Gelin şu eski Lozanları, düşmanlıkları, paranoyaları çöpe atalım. Dost ve komşu olalım. Bu her iki ülkeye de fayda sağlar."
Kaynak: AA