Bez Bebek, Gelir Kaynağı Oldu

Hatay'da yaşayan ev kadını, yaptığı bez bebek figürleriyle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Rabia Bölükbaşı, yaptığı bez bebeklerin beğenilmesiyle aile bütçesine gelir sağlamaya başladı.

Dörtyol ilçesinde kendi çocuklarına yaptığı bez bebeklerin ilgi gördüğünü fark eden 32 yaşındaki Rabia Bölükbaşı, evinin bir odasını atölyeye çevirerek ticari amaçla üretime başladı.

Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının sağlıklı oyuncaklarla oynaması için onlara bez ve iplikten oyuncak yapmaya karar verdiğini anlattı.

Böylece iplik ve bez kullanarak 2-3 bebek yaptığını dile getiren Bölükbaşı, "Tamamı el emeği olan bez ve iplikle yapılmış oyuncak ve süs eşyalarım, çevremdekiler tarafından beğenilince sipariş üzerine bebekler yapmaya başladım. Zamanla talepler arttı. Şu an çizgi film kahramanları gibi çeşitli oyuncaklar, hediyelik süs eşyaları yapıyorum." dedi.

Bölükbaşı, haftada 6-7 bebek yapıp bunları internet aracılığıyla 45 ila 75 lira arasında bedelle sattığını belirterek, bu sayede aile bütçesine gelir sağladığını kaydetti.

Deneyimlerini başka kadınlara da aktardığını ifade eden Bölükbaşı, "Dörtyol Halk Eğitimi Merkezinde bez oyuncakla ilgili kurs açtım. Burada ev hanımlarına işi öğretmeye de çalıştım. Umut ediyorum ki bu sektör gelişecek, hem çocuklar sağlıklı oyuncaklarla oynayacak hem de kadınlara güzel bir gelir kaynağı sağlanmış olacak." diye konuştu.
Kaynak: AA