AFAD'dan Öğrencilere Tanıtım Eğitimi

Erzurum'da, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde öğrenim gören öğrenci ve öğretim görevlisine eğitim verildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Erzurum AFAD Acil Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim programında Hemşirelik Fakültesinde öğrenim gören 280 öğrenci ve 10 öğretim görevlisine AFAD'ın tanıtımı yapılarak çalışmalar hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Programda kurum tanıtımının yapıldığı ve afet bilinci (ilk 72 Saat) eğitiminin verildiği aktarılan açıklamada, eğitim sonunda eğitmenler tarafından kurumun çeşitli birimlerinin gezilerek çalışmalar konusunda bilgilerin aktarıldığı bildirildi.

Açıklamada, tanıtım videoları ve slaytlarla başlayan ilk gün programında Erzurum AFAD Acil Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza Andiç tarafından özellikle AFAD Erzurum'un bölgedeki önemi ve yapmış olduğu çalışmaların anlatıldığı ve AFAD Başkanlığı tarafından başlatılan "O Kahraman Benim" projesine öğrencilerin gönüllü olmaya davet edildiği kaydedildi.

Eğitmenler tarafından öğrencilere depremlerde can ve mal kaybının en asgari seviyeye düşürülmesi konusunda afet bilincinin oluşturulmasına yönelik bilgilerin aktarıldığı açıklamada, eğitimin karşılıklı soru cevap ve bilgi alışverişi şeklinde gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, birimleri tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi edinen öğrencilerin en büyük ilgiyi arama ve kurtarma köpeklerinden "Arya"ya gösterdiklerine dikkat çekildi.

Kaynak: AA