Türk Halk Müziği Korosu Çalışmalarına Başladı

Gümüşhane Belediyesince kurulan Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarına başladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Korosunu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Koronun belediyenin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında kurulduğunu belirten Başkan Çimen, koronun ilk olarak Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olan 15 Şubat 2018'de gösteri yapacağını söyledi.

Belediye olarak vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Çimen, "İnsanların modern bir şehirde yaşamaları için yapmış olduğumuz çalışmalara ek olarak huzur ve mutlulukları için de sosyal etkinliklere önem veriyoruz." dedi.

Çimen, korunun çalışmalara başladığını da kaydederek, şunları söyledi:

"Koromuz çalışmalara başladı. Türk Halk Müziği korosunda eğitimler, belediyemizde görevli Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatkar ve Müzisyen Nedim Saraç ile yöresel sanatçımız Selçuk Çelik tarafından verilecek. Koromuz çeşitli zamanlarda gösterilerde bulunacak. Ancak ilk olarak 15 Şubat 2018 tarihinde sahne alacaklar. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA