Saadet Partisi Aydın İl Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: 'Kudüs İsrail'e başşehir olamaz. Kudüs İsrail'e mezar olacaktır. Kudüs bize Allah'ın ve Peygamber efendimizin bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "Kudüs İsrail'e başşehir olamaz. Kudüs İsrail'e mezar olacaktır. Kudüs bize Allah'ın ve Peygamber efendimizin bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur." dedi.

Aydın'da bir restoranda düzenlenen Saadet Partisi İl Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi'nde divan başkanlığı yapan Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

Kudüs'ün müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıç, "Kudüs bizim göz bebeğimizdir. İlk kıblemizdir. Bütün müslümanların onurudur, haysiyetidir, şerefidir." dedi.

Kılıç, bu üzücü olay karşısında bir ve beraber olunması gerektiğini, siyasi parti gözetmeksizin herkesin omuz omuza olması gerektiğini vurguladı.

Siyonist ve emperyalist güçlerin yıllardan beri büyük İsrail devletini kurmak için çalıştıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Kudüs İsrail'e başşehir olamaz. Kudüs İsrail'e mezar olacaktır. Kudüs bize Allah'ın ve Peygamber efendimizin bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Müslümanların görevi ise bunları gerçekleştirmemek için çalışmaktır, gayret etmektir. Çünkü Kudüs bize Allah'ın ve Peygamber efendimizin bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur."

Tek aday olarak seçimlere katılan mevcut il başkanı Ali Söğüt 198 oydan 120'sini alarak tekrar başkanlığına seçildi.

Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da katıldı.
Kaynak: AA