Muş'ta Kış Mevsiminde Yüzme Keyfi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş’ta yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, ısıtma sisteminin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başladı.

Muş'ta Kış Mevsiminde Yüzme Keyfi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Muş’ta yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu, ısıtma sisteminin tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine sunuldu. Çocuk, engelli, kadın ve erkek olmak üzere her kesimin faydalanacağı tesiste ayrıca yüzme bilmeyen vatandaşlara da eğitimler verilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, tesisin haftanın altı günü açık olacağını belirterek, yüzme havuzunun tam teşekküllü bir şekilde hizmet vereceğini söyledi.

Havuzun tüm eksikliklerinin giderildiğini ifade eden Kardaş, "İlimiz, bölgenin en soğuk ve sert kış iklimine sahip illerden biri. Biz de bu soğuk havalarda vatandaşlarımıza yarı olimpik yüzme havuzunu açtık. Yüzme havuzumuz hem yazın hem de kışın hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız büyük rağbet gösterdiği havuzumuz bütün kesime hitap etmektedir" dedi.

Yaz aylarında faydalandıkları yüzme havuzundan kış aylarında da faydalanmak isteyen vatandaşlar ise tesise yoğun ilgi gösterdi. Kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle birçok aktiviteden uzak kaldıklarını ifade eden Serkan Demir, “Sosyal aktivitenin az olduğu dezavantajlı bölgedeyiz. Bundan dolayı bu tesis tüm halkımız için büyük bir avantaj. Bunu iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Oğluyla birlikte düzenli olarak yüzme havuzuna gelen Nejdet Armağan da, "Özellikle kış mevsiminin 6 ay gibi uzun sürdüğü Muş’ta havuz olmadığı için 6-7 ay yüzmeye gidemiyorduk. Sağ olsun devletimiz bu havuzu faaliyete soktu ve şu anda yılın sadece 3 ayı değil, 12 ayında havuza girebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA