İş Güvenliği Uzmanlarından 'Kırmızı Baretli' Protesto

Beyoğlu'nda bir araya gelen bir grup iş güvenliği uzmanı, iş kazaları nedeniyle suçlandıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Beyoğlu'nda bir araya gelen bir grup iş güvenliği uzmanı, iş kazaları nedeniyle suçlandıkları gerekçesiyle eylem gerçekleştirdi.

Taksim Tünel'de İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri (İSG) Platformu öncülüğünde toplanan iş güvenliği uzmanı, kırmızı baretlerini takarak çeşitli sloganlar attı.

İSG Platform Başkanı Numan Yedikardeş, yaptığı açıklamada, iş kazalarını önlemek için iş güvenliği uzmanlarının bütçesi ve yetkisinin olmadığını, bunun iş verende olduğunu söyledi.

İş güvenliği uzmanı Cemal Gürol Özpalanlar da iş güvenliği uzmanlarının iş kazaların ardından haksız yere sıkça suçlandıklarını belirterek, "Bizler iş verenin bulundurmak zorunda olduğu fakat sözünü dinlemek zorunda olmadığı danışmanlarız, rehberleriz, eğitimcileriz, yol göstericileriyiz. Bizim tespitlerimizden, önerilerimizden ne derece faydalanacakları iş verenin takdiridir. Asıl sorumluluk devredilemez şekilde iş verende ve iş yerinde yetki sahibi olan yöneticilerdedir.

Bazı bilirkişilerin sahanın gerçeklerinden bihaber olarak, uzmanlardan hayatın olağan akışına aykırı derecesinde ütopik beklentilere sahip olmasından rahatsızız. Bu bilirkişilerin raporlarında kaza ile illiyet bağı olmayan ihmal ve uygunsuzluklarda dahi uzmanlara kusur tayin etme eğiliminde olmalarından rahatsızız."

Gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA