CHP Çorum Merkez İlçe Kongresi

İsmail Kalender, ilçe başkanlığına seçildi.

CHP Çorum Merkez ilçe örgütünde, İsmail Kalender başkanlık görevine seçildi.

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Çorum İl Balkanı Hasan Suvacı'nın da katılımıyla yapıldı.

CHP Çorum Milletvekili Köse, kongrede yaptığı konuşmada, iktidara gelmek için öncelikle buna inanmaları gerektiğini belirterek, "İktidara geleceğimize önce biz inanacağız. İçimizdeki umudu, heyecanı yitirmeyeceğiz." dedi.

İl Başkanı Suvacı ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına değinerek, buna tepki gösterdi.

Kudüs'ün, bütün dinlerin başkenti olduğunu ifade eden Suvacı, "Kudüs hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmamıştır. Kudüs, bütün dinlerin başkentidir. Türk-İslam alemi olarak bizler de bunun için ayaktayız. Türk-İslam alemi, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını istemiyor ve ABD'nin bu kararına tümüyle karşı. Bizler de karşıyız." dedi.

Suvacı, parti hedefleriyle ilgili olarak da il örgütü olarak 2019 yılında gerçekleştirilecek seçimlere, rehavetten kurtularak çalışmaya başlamaları gerektiğini kaydetti.

Kongrede konuşmaların ardından iki listeyle yapılan seçim sonucunda kullanılan 348 oyun 241'ini alan İsmail Kalender, CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı seçildi. Diğer aday İrfan Olukçu ise 107 oy aldı.
Kaynak: AA