Başkan Türel, Dostlar Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Antalya'nın zenginleşmesi için vizyon projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz'.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın zenginleşmesi için vizyon projeler gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türel, Balık Çarşısında düzenlenen etkinlikle Dostlar Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı döneminde Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Türel, Antalya'nın muhteşem bir şekilde değiştiğini, geliştiğini ifade etti.

Türel, göreve ilk geldikleri 2004 yılındaki Antalya ile şu andaki Antalya arasında çok büyük farklar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Antalya'nın zenginleşmesi için vizyon projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kruvaziyer Limanı, yat limanları yapıyoruz. Bunları, o hepimizin özlediği gelir düzeyi yüksek turistleri getirebilelim diye yapıyoruz. En zengin turist kruvaziyerle geliyor. Önce, 'sahilleri limanlarla kapatıyor.' dediler. Yahu arkadaş biz zengin turisti getirmek için kruvaziyer liman yapacağız, bu limanı dağın başına mı yapacağım. Denizin kenarına yapacağım. O zaman dünyada hiçbir yerde liman yapılmaması lazım. Gerçekten bu örümcekleşmiş zihinler, bu vizyon fukaraları hep böyle gitmişler. Biz, 'dağın başına mı liman yapacağız' deyince bu sefer dediler ki, 'Antalya'nın dışına yapsın.' Ben Antalya'nın içine turist getirmek için yapıyorum. Dünyanın her yerine gidin Barcelona'yı görenleriniz vardır. Bu limanlar kentin göbeğinde, merkezinde. Dolayısıyla muhalefette genel bir anlayış hayatları boyunca bir şey yapamadıkları için yapılanları itibarsızlaştırmaktan başka bir şey değil. Alışkanlık yapmış onlarda. O alışkanlıklarından kurtulamıyorlar, sadece bizim yaptıklarımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar."

Derdinin belediye başkanı seçilmek değil Antalya'nın kazanması olduğunu belirten Türel, 5 seneliğine seçildiğini, Antalyalılar talep ederse ve partisi onaylarsa yine Antalya'ya hizmet etmekten şeref duyacağını bildirdi.

Türel, Antalya sevdalısı olarak, kent için çalışmaya devam edeceğini dile getirerek, "Ben hiçbir zaman usta oldum mu bilemiyorum ama tecrübeyi yaşamış bir kardeşiniz olarak bunların hepsini Antalya'nın kazanımlarına dönüştürmek en büyük gayemdir. Hayattaki tek idealim de her zaman söylüyorum, baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmaktır." dedi.
Kaynak: AA