Başkan Doğan'dan Tüm Engelliler Derneği'ne Yardım

Engelli Dostu İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından Tüm Engellileri Birleştirme Derneği’ne malzeme desteği sağlandı.

Başkan Doğan'dan Tüm Engelliler Derneği'ne Yardım
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Tüm Engellileri Birleştirme Derneği’ne malzeme yardımında bulundu. Tüm Engellileri Birleştirme Derneği Başkanı Celal Polat ve yönetim kurulu üyelerince karşılanıp destekleri için teşekkür edilen İzmit Belediye Başkanı Doğan, “Sağlıklı insanlar da potansiyel engellidir. Engelli kardeşlerimizin STK’lar ile olan diyalogları çalışmaları ve onların yaşamlarını daha da kolaylaştırma gayretlerini her zaman takdir ediyor ve destekliyoruz. İzmit Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak her zaman engellilerimizin yanındayız ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Unutulmasın ki her sağlıklı insan potansiyel birer engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam sağlamada bütün kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yapmaları konusunda, eksiklerin tespit için komisyonu kurduk. Komisyon çalışmalarını tamamladığında bunu diğer kuruluşlarla paylaşacağız. Böylelikle engelli konusunda toplumsal bir duyarlılık başlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmalar yaptığını belirten Başkan Doğan, “Diğer kurumların da bu konuyu sahiplenmesi gerekiyor. Engelliler yasasının hazırlanmasında aktif olarak görev yapmış biri olarak, yasaların, yönetmeliklerin kişi ve kurumlarca mutlaka uygulanması gerektiğini her platformda gündeme getiriyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için onurdur. Bazen göz bakar ama görmez. Bazen görmek kalple olur. Bu nedenle Allah kalbimizi açık etsin” şeklinde konuştu.

Tüm Engellileri Birleştirme Derneği Başkanı Celal Polat, Başkan Doğan’a teşekkür ederek, “İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ile sık sık bir araya geliyoruz. Belediyemizden ve Başkanımızdan şimdiye kadar ne talep ettiysek hepsi yerine getirildi.

Belediye Başkanımızın doktor olması, daha önce milletvekilliği yapması, özürlüler yasasıyla ilgili komisyonda görev yapması bizlere büyük yararı olmuştur, bu anlamda çok şanslıyız. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA