Başkan Baran Açıklaması 'Amerika'nın Kararı Yok Hükmündedir'

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına tepki gösteren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ““Amerika’nın kararı yok hükmündedir” dedi.

Başkan Baran Açıklaması 'Amerika'nın Kararı Yok Hükmündedir'
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları İsa Taş, Levent Yılmaz ve Sait Çalık, birim müdürleri ve çalışanlar ile birlikte belediye binası önünde ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Kocaeli Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Sabahattin Yamak ve yönetim kurulu üyeleri de katıldığı açıklamada Başkan İsmail Baran, “Kudüs’ün Yahudi postalları altında çiğnenmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Kudüs kararına tepki gösteren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “İlk kıblemiz olan Mescid’i Aksa’nın Yahudi postalları altında çiğnenmesine asla müsaama gösteremeyiz. Kudüs bizim namusumuz, göz bebeğimizdir. 13 Aralık Çarşamba günü de Kent Konseyimiz, STK’larımız ve halkımız ile Körfez’de tek bir ses, tek bir vücut olarak sesimizi duyurup, tepkimizi dile getireceğiz. Bütün dünya mesajımız; Müslümanlarla oynamasınlar. Kudüs namustur, ilk kıblegahımız, göz nurumuzdur. Kudüs üzerinde oynanacak oyunlar pahalıya mal olur. Kıyamete kadar Kudüs Filistin’in, İslam’ın ve Müslümanlarındır. Amerika’nın bir karar alması ile Kudüs İsrail’in Başkenti olmaz. Bunun böyle olmayacağını ve geriş adım atacaklarını hep beraber göreceğiz. Rabbim oyun oynayanlara fırsat vermesin” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA