Arınç'a 52 Yıl Sonra Lise Diploması Sürprizi

2014 yılında kurulan Manisa Lisesi Mezunları Derneği, bu yıl 4’üncü geleneksel mezunlar buluşmasını gerçekleştirdi. Eski mezunlar programa yoğun ilgi gösterirken gecenin onur konuğu olan eski başbakan yardımcılarından ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’a 1965 yılında mezun olduğu okulun diploması takdim edildi.

Arınç'a 52 Yıl Sonra Lise Diploması Sürprizi
Manisa Lisesi Mezunlar buluşmasına TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa eski Belediye Başkanı Bülent Kar, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Eğitim İş Şube Başkanı Cem Ok, Manisa Medya TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeni Manisa Gazetesi imtiyaz sahibi Abdullah Polat, eski okul müdürleri Kadir Keskin, Zafer Şaşmaz, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Abidin Yatkın gerçekleştirdi. Bu sene geleneksel hale gelen yemeklerin dördüncüsünü düzenlediklerini ifade eden Yatkın, “4’üncü kez bir arada olmaktan mutluyuz. Bizi desteklemek için burada olan herkese teşekkür ediyoruz. Manisa Lisesi 130 senelik bir kurum. 45 bin civarında mezunumuz var. Biz de bunun için mezun olduğumuz okuldan gurur duyuyoruz. Lisenin yetiştirdiklerine baktığımız zaman bu büyüklüğü görüyorsunuz. Bu kadar büyük bir kurum için sivil toplum kuruluşunun önemli olduğunu düşünüyorum. 4 senedir de derneğimizi hak ettiği yere getirdik. Yönetimimizle birlikte çok canlı ve heyecanlı bir şekilde hareket ediyoruz. Maddi kaynağımız olmadığı halde çok önemli adımlar attığımıza inandık. Bizim mezun olduğumuz dönemden sonra lisemizin ciddi sorunları var. Bu sorunlar kamuoyunun malumudur. Manisa siyaseti başta olmak üzere bürokrasi ve okul müdürümüzle okul aile birliğimizle birlikte dayanışma içerisinde bu sorunları aşmaya çalışıyoruz. Sayın kaymakamımız da ilgileniyor. Okul yönetimimiz ve okul aile birliğimiz de maksimum enerjiyle çalışıyor. Tek eksiğimiz mezun sayısı. Derneğimizin üye sayısı tam istediğimiz ölçüde değil. O yüzden aramızda da üye olmayanlar varsa, onların üye olmasını rica ediyorum. Destek gördüğümüz sürece yapamayacağımız şey yok. Desteklerin devamını bekliyoruz” dedi.

Bir kurumun kalıcı olması için geleneğinin de köklü olması gerektiğini kaydeden Manisa Lisesi Müdürü İlhan Kurban, “Bu bilinçte olan derneğimiz de başlattığı geleneğin bu akşam dördüncüsünü gerçekleştirmektedir. Bir okulu diğerlerinden farklı kılan, mezunların kalitesi geleceği ve okula kattıklarıdır. Mezunlar okullarına sahip çıktıkça okulun kalitesi de artacaktır. Biz bu düşünceyle okulumuza sahip çıkıyoruz. Yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimiz ve ailelerimizle iç içeyiz. Mezun ettiğimiz her öğrenci önemli bir referans olarak bize geri dönüyor. Vatanına ve milletine sahip gençler yetiştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



"Manisa Lisesinin en kıdemli mezunuyum"

Gecenin onur konuğu olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, kendisinin de 1965 yılında Manisa Lisesi mezunu olduğunu belirterek, “Abidin bey her defasında davet etti, kısmet bugüneymiş. Manisa’daki dostlarımı görmek için geldim. Bu vesileyle kendisine teşekkür ediyorum. Derneğimizin hazırladığı güzel bir bilgi notu var. Bazı şeyleri ilk kez duydum. 1887’de eğitime başlamış. Böyle köklü bir okuldan mezun olanlar ne kadar iftihar etse azdır. Bu okul milli mücadele zamanda Manisa yangınını görmüş, öğretmen ve öğrencileri şehit olmuş. Şu kadar yıldan bu yana aramızdan ayrılan öğretmenleri, öğrencileri ve millet için hayatını kaybedenlere rahmetle anıyorum. Manisa Lisesi’nin en kıdemli mezunuyum. 1965 mezunuyum. Manisa’yla olan irtibatımız yıllardan bu yana devam ediyor. Manisa’yı seviyoruz. Manisa sevilecek bir şehir. Size öğretmenlik etmiş birini yıllar sonra görmek çok güzel bir şey. Abidin Bey de bu akşam bunu yapıyor” dedi.



"Manisa’da hemşehrilik ve STK duygusu zayıf"

Manisa’da hemşehrilik duygularının diğer illere oranla düşük olduğunu belirten Arınç, “Ben Manisalıyım ve Manisa’yı çok iyi bilirim. Bizde STK duygusu ve hemşehrilik duygusu çok zayıftır. Ben Meclis görevindeyken başka illere de gittim. Oradaki hemşehrilik duygularına kıskanarak baktım. Kimse gelip ben derneğe üye olmak istiyorum demez. Bu zinhar olmaz. Kapı kapı dolaşacaksanız. Bu şekilde çalışma yapacaksınız. Hemşehrilik duygularımızı göstermeliyiz. Manisa bunu yapmazsa, bu şekilde geceyi müzikli bir toplantıya çevirerek işi kurtardığımızı düşünürüz. Genelde eğitimde karnemiz kırıktır. O zaman biz Manisa’yı kurtarmaya bakalım. Öğretmenlerimize ve okul yönetimimize yardımcı olalım. Ben şahsıma düşen görevleri yapmaya hazırım” diye konuştu.

Manisa Lisesi mezunlarından eski Belediye Başkanı Bülent Kar, lisede hem öğretmenlik hem de öğrencilik yapan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, eski okul müdürleri Kadir Keskin, Zafer Şaşmaz da birer konuşma yaparak kendilerini bir araya getiren dernek yönetimine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Yatkın, 52 yıl önce 1965 yılında okuldan mezun olan Bülent Arınç’a lise diplomasını takdim etti.
Kaynak: İHA