AK Parti Sivas 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) 'Yedi yıldır süren ve bir milyon kardeşimizin canına mal olan Suriye krizini hal yoluna koymak için adım attığımız günlerde bir bakıyorsunuz Kudüs'te yeni bir provokasyon önümüze çıkıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de çatışma ve savaş için gayret gösteriyor' 'Biz akan kanı durdurmak için imkanlarımızı seferber ederken birileri de İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yedi yıldır süren ve bir milyon kardeşimizin canına mal olan Suriye krizini hal yoluna koymak için adım attığımız günlerde bir bakıyorsunuz Kudüs'te yeni bir provokasyon önümüze çıkıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de çatışma ve savaş için gayret gösteriyor." dedi.

Erdoğan, 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'ndaki AK Parti Sivas 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

"Siz dava arkadaşlarımla bir araya gelmekten duyduğum bahtiyarlığı, memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Buradan tüm Sivaslı kardeşlerimi, tüm Yiğidoları gönülden selamlıyorum." diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 71,3 ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" diyen tüm Sivaslılara şükranlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da Sivaslıların bir kez daha tarih yazdığını belirterek, aynı başarının 2019'daki seçimde de tekrarlanacağından hiç şüphesi olmadığını dile getirdi.

2019 seçimlerinde 16 Nisan'da başlattıkları işi bitireceklerine inandığını ifade eden Erdoğan, Sivas İl Kongresi'ni 2019'daki seçim için çok önemli bir dönüm noktası olarak gördüğünü vurguladı.

Erdoğan, ana kademe, kadın ve gençlik kollarına şükranlarını ileterek, "Biraz sonra açılışını yapacağımız toplam yatırım bedeli 800 milyon lira olan 53 eser ve hizmetin, Sivaslı kardeşlerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. AK Parti olarak 2002 yılında başladığımız hizmet seferimizi 'durmak yok yola devam' diyerek devam ettireceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye'yi, 2023 hedeflerine inşallah adım adım taşıyacağız." diye konuştu.

- "Bir badireyi atlatmadan daha büyüğüyle karşılaşıyoruz"

Hazreti Muhammed'in "İki günü birbirine eşit olan zarardadır, ziyandadır." hadisini kendilerine rehber kılarak çalışmalarını sürdüreceklerine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Son yıllarda bölgemizde meydana gelen hadiseler, millet ve ümmet olarak ne kadar ağır bir imtihandan geçtiğimizi ortaya koyuyor. Sizlerin de takip ettiği gibi ülkemizin merkezinde yer aldığı coğrafya gerçekten kasvetli günler yaşıyor. Bir sorunu çözmeden yenisiyle, bir badireyi atlatmadan daha büyüğüyle karşılaşıyoruz. Irak meselesinde mesafe aldığımıza sevinirken, ertesi gün Körfez'den sıkıntılı haberler geliyor. Afganistan'da başarı kazandığımız bir anda bu sefer Pakistan'da sıkıntılar nüksediyor. Somali'de açlığa bir nebze olsun çözüm bulduk derken bu kez Yemen'deki, Arakan'daki mazlumların feryatlarıyla yüreğimiz dağlanıyor.

Yedi yıldır süren ve bir milyon kardeşimizin canına mal olan Suriye krizini hal yoluna koymak için adım attığımız günlerde bir bakıyorsunuz Kudüs'te yeni bir provokasyon önümüze çıkıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de çatışma ve savaş için gayret gösteriyor. Biz akan kanı durdurmak için imkanlarımızı seferber ederken birileri de İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor."

(Sürecek)

Kaynak: AA