'Uyum, Birlikte Yaşam Ve Çalışma Grubu' Projesi

Proje kapsamında, Suriyeli iş adamlarına, Sosyal Güvenlik Kurumu ile işçi çalıştırma prosedürleri hakkında bilgi verildi.

KİLİS (AA ) - Kilis Valiliği tarafından Suriyelilere yönelik başlatılan "Uyum, Birlikte Yaşam ve Çalışma Grubu" Projesi kapsamında, iş adamlarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) konferans salonunda gerçekleştirilen toplantında, Sosyal Güvenlik Kurumu ile işçi çalıştırma prosedürleri hakkında bilgi verildi.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, toplantıda yaptığı konuşmada, kent genelinde 110'dan fazla Suriyeli şirketin faaliyet gösterdiğini söyledi.

Suriyelilerin bilinçli bir uyum politikası çerçevesinde yaşamlarını sürdürmesini temin etmek amacıyla böyle bir çalışmanın başlatıldığını dile getiren Öndeş, şunları kaydetti:

"Valimiz Mehmet Tekinarslan'ın talimatlarıyla böyle bir organizasyon başlatıldı. Bu şirketlerimizi Sosyal Güvenlik Kurumu, işçi çalıştırmaları konularında bilinçlendirmek amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ile bizlerin huzurunda Suriyeli tüccarlarımızı davet ettik. Özellikle yabancıların çalışma izinlerinin nasıl alınacağı, yanlarında çalıştıracakları işçilerin sigortalı yapılması konusunda nasıl bir prosedür izleyecekler, bu gibi konularda bilgi vermeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından, SGK İl Müdürü Abdulkadir Akkaş, "Uyum, Birlikte Yaşam ve Çalışma Grubu" Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: AA