UMKE Ekiplerinin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan İkizgöller mevkiinde eğitim kampı yapan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli UMKE ekipleri gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirdi. Enkaz altından yaralı çıkarma tatbikatı yapan gönüllü sağlık personelleri, tatbikatı başarı ile sonlandırdı.

UMKE Ekiplerinin Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
UMKE gönüllülerinin Kapaklı’da yaptığı enkazdan yaralı çıkarma tatbikatı nefesleri kesti. Senaryoya göre, Tekirdağ’da meydana gelen deprem nedeniyle enkaz altındaki vatandaşların olduğu bilgisi alan UMKE ekipleri bir anda sirenlerin çalması ile hareket haline geçti. Toplanma alanında bir araya gelen gönüllü kurtarma ekipleri, ekip liderlerinin doğrultusunda yakın alanda bulunan enkaza ulaştı. Burada hem enkaz altındaki vatandaşların yakınları ile hem de yaralılar mücadele eden UMKE ekiplerinin nefes kesen tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Tatbikatı başarıyla sonlandıran UMKE ekipleri daha sonra ekip liderleri ile tatbikatın analizini yaptı.

UMKE ve AFAD ekiplerinin eğitim kampına Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ olmak üzere toplam 57 personel katılırken, yön bulma, oryantiring, pusula, enkazdan çıkış, arazi şartları ve doğa hayatı idame eğitimi verileceği belirtildi.

Eğitim kampını Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de ziyaret ederek bilgi aldı.
Kaynak: İHA