TURAB Trabzon'da Temsilcilik Açmayı Planlıyor

Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Başkanı Canan Sunay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile görüş alışverişinde bulunan Sunay, özellikle Körfez ülkelerinin iş adamlarıyla ilişkilerin ve yatırım alanlarının geliştirilmesiyle ilgili sohbet etti.

Sunay, TURAB'ın İçel'de 2003 yılında kurulduğunu anımsatarak, "TURAB, 6 Türk Cumhuriyeti ve 22 Arap ülkesi arasında kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin ekonomik ve ticari bağlamda gelişmesi ve uluslararası platformlarda ticari ve ekonomik anlamda dayanışmasını, ortak çıkarlarını desteklemeyi temel misyon edinmiş bir sivil toplum örgütüdür. Son yıllarda Arap coğrafyasının büyük bir turizm hareketiyle ilgisini çeken Trabzon'da da bir temsilcilik açarak bu çalışmalara destek vermeyi amaçladık." dedi.

Hacısalihoğlu da Körfez ülkelerinden gelen turistlerin artık Trabzon'da yatırım yapmaya ve yerleşmeye başladığını belirterek, "Arap Turizm Örgütü ile çeşitli çalışmalarımız var. Sizlerle de bu doğrultuda çeşitli ortak çalışmalar yaparak bölgemize katkı verebiliriz." diye konuştu.

Ziyarette, Genel Sekreter Hamdi Gökalp ve Trabzon Temsilcisi Hasan Kamil Hayali de hazır bulundu.

Kaynak: AA