Sorgun'da Şiir Yarışması

Sorgunlu şair ve yazar Arif Baş anısına ödüllü şiir yarışması düzenlenecek.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, yaptığı açıklamada, şair ve yazar Arif Baş’ın köy enstitülü bir öğretmen olduğunu belirterek, bir dönem Bahadın Belediye Başkanlığı, bir dönem Yozgat daimi il genel meclis üyeliği yapan Baş'ın yaşamı boyunca birçok kitap yazdığını bildirdi.

Başı’n anısını yaşatmak amacıyla 2018 yılında şiir dalında ödüllü yarışma düzenleneceğini ifade eden Özcan, "Yarışmaya katılacak olanlar, Ocak 2017-30 Mayıs 2018 tarihleri arasında yayımlanmış şiir kitaplarıyla ya da yarışmaya hazır şiir kitabı bütünlüğündeki dosyalarla katılabileceklerdir. Bu kitapların ya da şiirlerin daha önce ödül almamış olması gerekmektedir. Yarışmaya, yayınevleri de yazarın onayını almak koşuluyla katılabilirler." dedi.

Özcan, yarışmaya katılacak şiir kitapları ya da dosyaların, 6 adet olarak Sami Eroğlu Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No : 79/13 Dikmen Ankara adresine gönderilebileceğini kaydetti.

Yarışma sonucunun temmuz ayında açıklanacağına işaret eden Özcan, ödülün ağustos ayında Bahadın Kültür Şenliği kapsamında Arif Baş Açıkhava Müzesi'nde düzenlenecek törenle, kazanan şaire verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA