Sokaklardan Gelip Üniversiteye 'Bekçi' Oldu

6 aylıkken sokakta yaşayan arkadaşlarından ayrılıp üniversite kampüsü önünde ısrarlı bekleyişi, Oscar'a güvenlik personeli olma kapısını açtı Boynundaki kurum kimlik kartını Oscar ödülü gibi taşıyan, üniversite öğrencilerini ve personeli sevimliliğiyle kendine bağlayan köpek, kampüse izinsiz girişlerde ise caydırıcılık işlevini eksiksiz yerine getiriyor İstinye Üniversitesi Teknik ve Destek Hizmetler Direktörü Durusoy: 'Uzaklaştırmak istedik ama çok tatlı bir şekilde tekrar gelip ayağımızın dibine yattı. Burada kalmaya karar verince ona kimlik bastırdık' İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Akkoyunlu: 'Sokaklarda kimsesizken üniversiteye alındı. Doğrudan görev için buraya alınmadı. Bu çok önemli ve çok mutluluk verici'

ANDAÇ HONGUR - Sokaklarda geçen 6 aylık yaşamının ardından arkadaşlarından ayrılıp üniversite kampüsü önünde ısrarlı bekleyişi, Oscar'a sadece sevgi ve düzenli mama değil, kimlikli güvenlik personeli olma kapısını da açtı.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde o günü diğer günlerden ayıran, kapıda önemli bir konuk için telaşlı hazırlıklar yapılırken gelip kapıya uzanan bir sokak köpeğinin farkedilmesiydi.

Kendisi gibi sokakta yaşayan arkadaşlarının arasından ayrılıp kampüsün ana kapısına ilerleyen Oscar'ın güvenlik personeli kariyerini başlatan, uzaklaştırılmak istenirken konuk beklenen kapıda ısrarlı bekleyişi oldu.

Sokaklarda geçen yaşamın getirdiği bakımsızlık ve zayıflığına karşın kampüs girişindeki direnişini sürdüren Oscar, azmiyle sadece düzenli bakım, mama ve sevgi değil, boynunda Oscar ödülü gibi taşıdığı kurum kimlik kartında cisim bulan yeni bir yaşamı da kazandı.

"Bekçi" Oscar'ın hikayesini AA muhabirine anlatan İstinye Üniversitesi Teknik ve Destek Hizmetler Direktörü Yalçın Yaman Durusoy, Oscar'ın üniversitede kendini güvende ve mutlu hissettiğini söyledi.

Durusoy, Oscar'ın kampüse geliş gününü şöyle anlattı:

"Bir gün ana giriş kapısında çok önemli bir misafir bekliyorduk. Oscar, sokak köpeklerinin arasından çıkıp, bizim yanımıza geldi, arabanın etrafında dolaştı ve bizim yanımıza yattı. Biz de misafir beklediğimiz için endişeyle uzaklaştırmak istedik. Çok tatlı bir şekilde tekrar tekrar gelip, ayağımızın dibine yattı. Arkadaşlarımızdan kapıdan uzaklaşması için yemek vermesini istedik. Misafirlerimiz geldi ama Oscar o günden sonra buradan ayrılmadı. Kendini buraya ait hissettiği ve bizim yanımızda mutlu olduğu için burada kalmaya karar verdi."

- "Kurumsal olarak da sahip çıkıldı"

İlk geldiğinde oldukça bakımsız, yıpramış ve zayıf görünen Oscar'ın 6 aylık olduğunun tahmin edildiğini belirten Durusoy, "Oscar başarılara verilen bir ödül. Oscar da bize ödül oldu. Bu nedenle adını Oscar koyduk. Öğrenciler ve akademisyenler de Oscar'ı sahiplendi. Herkesi ilgileniyor, gelip seviyor, bakıyor ve her gün soruyor." dedi.

Oscar'ın üniversite tarafından kurumsal olarak da sahiplendiğini aktaran Durusoy, Oscar ile çok güzel bir ilişki kurduklarını, hem güvenlik personeli olarak çalışması hem de kurumda birey olarak bulunması için kendisine kimlik bastırdıklarını ifade etti.

"Oscar da İstinyeli olunca, kimliği hiç çıkarmadık, sürekli tasmasında duruyor." diyen Durusoy, kurum kimliğiyle güvenlik personeli olarak görev yapan Oscar'ın gün içinde sevimliliğiyle özellikle öğrencilerin kalplerini fethederken, akşamları ise kampüsün çitlerinin dışından geçenlere dikkat kesilip tepki verdiğini, güvenlik personeline yardımcı olduğunu dile getirdi.

Oscar'ın yanına güvenlik elemanı olarak yeni arkadaş alabileceklerini de belirten Durusoy, üniversite yönetiminden bu konuda destek gördüklerini söyledi.

- @oscaristinyeli

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımla Oscar'ın sosyal medyada fark edilmesini sağlayan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ceren Akkoyunlu ise Oscar'la kampüste güvenlik görevlileriyle bekçilik yaparken karşılaştığını kaydetti.

Oscar'ın üniversiteye geldiklerinde kendilerini karşıladığını aktaran Akkoyunlu, "Biz de hocalarımız da onu çok seviyoruz. Ders aralarında sürekli gelip görüyoruz, o da bizi çok seviyor. Hepimiz Oscar'ı gördüğümüze çok sevindik." dedi.

Oscar'ın sokaklarda kimsesizken üniversiteye alındığını öğrendiklerinde mutluluklarının daha da arttığını dile getiren Akkoyunlu, "Doğrudan görev için buraya alınmadı. Bu çok önemli. Oscar çok sevimli bir köpek ve çok sevimli bir nöbetçi. Güvenlikçilerin yanında bir köpeğin bizi karşılaması daha sıcak ve samimi oluyor. Güne onun sayesinde daha keyifli başlıyoruz." diye konuştu.

Oscar'a kurum kimlik kartı çıkartıldığını öğrenci birliğinin sayfasında gördüklerini belirten Akkoyunlu, sözlerini, "Ben de arkadaşlarımla paylaştım Twitter hesabımdan... Mesaj çok hızlı yayıldı. Twitter'dan güzel mesajlar geldi. Bazı üniversitelerin hayvansever toplulukları 'Yaptığınız çok güzel' diye yazdı. Oscar için çok mutluyuz. Umarım tüm sokakta yaşayan dostlarımız için böyle güzel hikayeler duyarız." diye tamamladı.
Kaynak: AA