Rekabet Kurulu Kararları

Kurul, Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ ile Nippon Yusen Kabushiki Kaisha arasında ortak girişim kurulması işlemini onayladı.

Rekabet Kurulunca, Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ ile Nippon Yusen Kabushiki Kaisha arasında ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Migros Ticaret AŞ tarafından Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda San. AŞ hisselerinin yüzde 95,495’inin devralınması işlemine verilen koşullu izin kapsamında, elden çıkarılacak mağazalar arasında bulunan MJET Ayvalık Cunda mağazasının kira sözleşmesinin devri ve JET Cunda Sahil Migros mağazasının alt kiralanması yolu ile Neval İnce-Mita Market tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Allianz Sigorta AŞ ve FİBA Emeklilik ve Hayat AŞ arasında imzalanan çerçeve sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasını uygun bulan Kurul, Celanese Corporation ve The Blackstone Group LP tarafından, birbirlerinin asetat tow ve asetat flake işlerine ortak olarak sahip olmak ve bunları beraber işletmek üzere bir ortak girişim kurulmasını onayladı.

Kurul, Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama AŞ’ye ait bir iş biriminin Zynga Inc. ve bağlı şirketleri tarafından, Kastaş Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tam kontrolünün Hamburger Recycling Group GmbH tarafından, Vilsan Veteriner Ticaret ve Sanayi AŞ’nin hisselerinin de Intervet Holding BV aracılığıyla Merck&Co,Inc. tarafından devralınması işlemlerine izin verilmesini kararlaştırdı.

Oyak Denizcilik ve Liman İşletmeleri AŞ ile Nippon Yusen Kabushiki Kaisha arasında ortak girişim kurulması işlemi ile Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii AŞ üzerindeki bazı azınlık koruma haklarının AE’ye Dair Değiştirilmiş ve Yeniden Düzenlenmiş İlişki Sözleşmesi kapsamında Anheuser-Busch InBev SA/NV’ye yeniden tesis edilmesi işlemine izin verildi.

Paket Taşımacılık Sistemleri ve Turizm Bilgisayar Ticaret AŞ’nin belli oranda hissesinin General Consumer Goods B.V. tarafından devralınmasına izin veren Kurul, Ekofer Tekstil ve Parfümeri Sanayi Pazarlama AŞ’nin sermayesinin belli oranını temsil eden payların Intilux S.a.r.l vasıtasıyla Taxim Capital Partners I LP tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığını kararlaştırdı.
Kaynak: AA