Manisa Çevresine Deprem İzleme İstasyonları Kurulacak

Manisa'nın Sarıgöl, Alaşehir, Salihli ve Akhisar ilçelerinde deprem hareketlerini izleme istasyonları kurulması için çalışma başlatıldı.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday öncülüğündeki heyet Sarıgöl ilçesinde incelemelerde bulundu.

Heyete yer alan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gediz grabeninin sürekli hareket eden bir fay hattı olduğunu söyledi.

Deprem öncesi hareketliği önceden öğrenmek için Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli'de 9 adet yerel yönetimlerin katkıları ile istasyonlar kurulacağını ifade eden Gündoğdu, "İstasyonlardan gelecek veriler anında DOHAD merkezinden ve belediyeler tarafından da izlenecek. Deprem öncesi hareketliliği önceden bilmek önemlidir. Yerel yönetimlerle işbirliği ile kurulacak istasyonlar yakında hayata geçirilecek." dedi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise ilçede kurulacak olan deprem izleme istasyonları için destek olacaklarını belirterek "Belediye olarak sadece binanın fiziki yapısını ve bilgisayarını alacağız. İlçemiz için yararlı olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA