Huzurevinde 'İkinci Bahar'

Çubuk'ta huzurevinde tanışan çift düzenlenen törenle evlendi.

Süleyman Demirel Huzurevi'nde kalan 70 yaşındaki Şerife Yıldırım ile aynı huzurevinde kalan 79 yaşındaki Ziya Silsüpür huzurevinde tanıştılar ve evlenmeye karar verdiler.

Çubuk Belediyesine ait Tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda yaşlı çift için nikah töreni düzenlendi.

Damat Silsüpür'ün nikah şahitliği Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, gelin Yıldırım'ın şahitliğini ise huzurevinden arkadaşı Birsen Ekinci yaptı.

Nikahı Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan kıyarken, Başkan Acehan'ın sorusunu sormayı beklemeden sık sık "evet" diyen çiftin heyecanı gözlerinden okundu.

Törenin ardından Başkan Acehan evlilik cüzdanını Kaymakam Çenet’e verirken Kaymakam Çenet’te cüzdanı geline verdi. Başkan Acehan, damat Silsüpür’e bir sağlıklı iletişim kitabı gelin Şerife Yıldırım’a ise Agat taşından kolye hediye etti.

Nikah töreninin ardından çift için pasta kesildi.

Mutlu günlerinde AA muhabirinin sorularını cevaplayan damat Silsüpür, uzun seneler nakliyatçılık yaptığını, 11 ay önce huzurevine yerleştiğini, Yıldırım ile de 9 ay önce burada tanıştığını söyledi.

Dört çocuğu olduğunu ve ilk eşinin uzun süre önce hayatını kaybettiğini belirten Silsüpür, şunları kaydetti:

"Uzun süre uluslararası nakliyatçılık yaptım. Mutlu bir evlilik hayatı yaşamadım. Eşim öldü, ben yalnız kaldım. Buraya 11 ay önce geldim. Benim huzurevinde akvaryum ve balıklarım vardı. Onları seyrederken Şerife hanım koşarak, beni dövüyorlar diye yanıma geldi. Ben de otur şuraya sana kimse bir şey yapamaz dedim. Eşimin bana bir nefesi yeter, benim aradığım bu. Dokuz ayın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik."

Eşini genç yaşta kaybettiğini ve hiç çocuğu olmadığını dile getiren gelin Yıldırım'da, önceki evliliğinde mutluluğunun kısa sürdüğünü söyledi.

Çiftin nikahını kıyan Başkan Acehan'da, ilk defa böylesi güzel ve neşeli bir nikah kıydığını ifade ederek, "Hiç bu kadar ileri yaş nikahı kıymamıştım. Çok mutlu oldum. Kendileri çok heyecanlı ve sevecenler. Allah bir ömür mutluluk versin inşallah." dedi.

Kaynak: AA